Sidari

Sidari ligger nord på Korfu og feriestedet er blitt en favoritt blant mange. Her kan alle i familien, uansett alder, finne ferieaktiviteter som passer. Langs strendene er det badeliv, spennende dykkeraktiviteter og vannskikjøring og rett på utsiden av sentrum ligger et badeland.

Sidari ligger nord på Korfu og feriestedet er blitt en favoritt blant mange.

Her kan alle i familien, uansett alder, finne ferieaktiviteter som passer. Sidari har ca 100 fastboende og er malerisk der den ligger langs kysten på en frodig slette omgitt av en nydelig vegetasjon.

Sidari har en lang asurblå kystlinje med et klippelandskap som deler landskapet opp i utallige små og store strender, som egner seg like godt til vanlig badeliv, spennende dykkeraktiviteter og vannskikjøring. På vestsiden av bysentrum er det fine gylne sandstrender, mens på østsiden er det steinstrender. Langs strendene finner du flere aktiviteter som blant annet paragliding og rett på utsiden av bykjernen ligger et badeland hvor både barn og voksne kan få en trivelig dag.

I sentrum av Sidari finner du ei travel handlegate med et yrende liv både på dag og kveldstid. Her er tilbudet av spisesteder imponerende, med både indisk, egyptisk, meksikansk og italiensk ved siden av det greske kjøkken. Fra Sidari kan du ta båtturer til øyene Othoni, Enikousa og Mathraki som ligger ut på vestsiden av Korfu.

En av hovedattraksjonene i området er sandsteinsklippen Calas d`Amour som ligger 1,5 km fra sentrum. Klippen består av lag på lag med leire og sand, som havet har vasket og formet gjennom årene til de lekre klippeformasjonene du kan se i dag.

Småbyens historie går tilbake til 720 f.kr. da grekerne på Pelepones brukte Sidari som havn og hvilested for sjøreisene sine til kolonien i Sør-Italia. I 330 f.kr ble Sidari rasert av piraten Velos og hans menn. Samtidig ble tusener av mennesker på Korfu drept under dette angrepet.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sidari
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 14°C 5°C 16°C
Feb 14°C 6°C 16°C
Mar 16°C 7°C 16°C
Apr 19°C 10°C 17°C
Mai 24°C 13°C 20°C
Jun 28°C 17°C 24°C
Jul 31°C 19°C 26°C
Aug 31°C 19°C 26°C
Sep 28°C 17°C 26°C
Okt 23°C 14°C 23°C
Nov 18°C 10°C 20°C
Des 15°C 7°C 18°C
Prognose for Sidari