Moskva

Moskva har en rekke internasjonalt kjente restauranter og kafeer og ikke minst Den Røde Plass, Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Kreml og Bolsjojteateret.

Storbyferie i mangfoldige Moskva

Byen har vært hovedstad i Russland siden 1918 og et innbyggertall i dag på ca 12 millioner mennesker.

Midtpunktet i sentrum er Den Røde Plass, og herfra går brede gater ut i alle retninger. Historie og fordums storhet kan sees i et utall av flotte bygninger og museer. Noen av de som bør besøkes er Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum, Kreml og sist men ikke minst Bolsjojteateret.

En annen severdighet i Moskva er den pulserende Metroen. Et undergrunnsnettverk som er verdenskjent for blant annet sin punktlighet. Alle stasjonene har en unik arkitektur. Stasjonene er kjent for en rik utsmykning med både revolusjonære- og nasjonale motiver, mosaikk og marmorfliser, statuer og praktfulle lysekroner.

Moskva har en rekke internasjonalt kjente restauranter og kafeer. I sentrum ligger de kjente varehusene GUM og TSUM rett i nærheten av hverandre. De har begge et rikt utvalg butikker. Både Gorkij parken og gågaten Bulvar er fine rekreasjonsområder etter en hektisk sightseeing og handling

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Moskva
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar -7°C -14°C
februar -6°C -14°C
mars 0°C -9°C
april 9°C 0°C
mai 17°C 6°C
juni 22°C 10°C
juli 24°C 13°C
august 22°C 11°C
september 16°C 6°C
oktober 8°C 1°C
november 0°C -5°C
desember -5°C -10°C
Prognose for Moskva