Marrakech

Marrakech er en eksotisk by med mye historie. Her finner du yrende markeder, labyrint-gater og torg med slangetemmere og dansere. Byen ligger ved foten av Atlasfjellene, og byr på mange opplevelser for turister som besøker byen, som er Marokkos mest populære turistmål.

Navnet Marrakech betyr Guds land. Byen ligger ved foten av Atlasfjellene, drøye to timer nordøst for  badebyen Agadir. Marrakech er i Marokkos innland, uten strandlinje, og er svært autentisk til marokkansk kultur og mindre preget av turisme. Marrakech er både mystisk og eksotisk, og er som en eventyrby hentet ut fra boken om Tusen og en natt. Marrakech er hovedsakelig delt inn i to områder; en ny del, og en gammel del. Den nye delen av byen kalles Ville Nouvelle. Dette er en moderne bydel med brede og rene gater, fasjonable restauranter og nye kjøpesentre. Det andre hovedområdet er gamlebyen Medina, med labyrinter av basarer og gater, hvor det føles som man reiser flere hundre år tilbake i tid. Hjertet i Medina er et torg som heter Djemaa El-Fna. På kvelden forandres hele plassen til en stor restaurant med underholdning i form av akrobatiske show, musikk og dans. Shopping i en av byens mange basarer er å anbefale. Her selges det krydder, sko, kashmir, krukker, lamper, tepper og mye annet spennende.

Marrakech er et populært reisemål, særlig for kunstnere, fotografer og arkitektur-interesserte. Koutoubia Mosque er et landemerke og byens største moské. På kvelden blir moskeen lyst opp og blir godt synlig. Moskeen ligger 200 meter fra torget Djemaa El-Kna. Du kan også besøke Jardin Majorelle, en vakker botanisk hage med ulike planter, kaktuser og fontener.

Marrakech er en stor by og den kan være ganske uoversiktlig, særlig i den gamle delen, der det er lett å gå seg vill i gatene. Bussrutene kan  være vanskelige å forstå og taxi er det beste fremkomstmiddelet. De siste årene har også sykkelutleie blitt populært, og mange guider tilbyr sykkelsightseeing, som er en miljøvennlig måte å ta seg rundt på, samtidig som man kommer mye lettere frem enn med bil.

For å få mest mulig ut av oppholdet i Marrakech bør man bo i en Riad, som er et tradisjonelt marokkansk hus der hele familien bor, med en indre åpen gårdsplass. Mange av disse er i dag omgjort til hoteller. Hvis du vil oppleve det mer moderne kan du bo på moderne resorter, disse ligger gjerne litt utenfor bykjernen, og her finnes både store svømmebasseng, hager og livlige nattklubber.

Flyplassen i Marrakech heter Menara International Airport, og ligger cirka 6 kilometer fra sentrum. Det er direkte flyforbindelse fra Norge og flytiden er på 5 timer. De fleste turistene som besøker Marrakech velger å ha en mellom 4 og 7 netter i byen. Det er tilstrekkelig for å se og oppleve det aller meste i og utenfor byen. Ønsker man en lengre ferie kan det være fint å kombinere Marrakech med feriebyen Agadir, som ligger ved Atlanterhavskysten.

Hvem passer dette reisemålet for?

Marrakech er kanskje det mest eksotiske man kan oppleve på 5 timer med fly fra Norge, og byen passer for alle som ønsker et spennende storbyreisemål utenfor Europa uten å måtte reise veldig langt. Matinteresserte vil trives godt da det ligger en rekke svært gode marokkanske restauranter i byen, og shoppingutvalget av både lokalt håndverk og internasjonale merker er også bra. Reiser man med barn er det anbefalt å velge et hotell utenfor bykjernen slik at man kan trekke seg tilbake og slappe av ved bassenget, da hotellene i sentrum kan være lite barnevennlige og gatene kan være trafikkerte og støyende.

Når er det best å reise hit?

Marrakech kan besøkes hele året, men ørkenklimaet gjør at sommeren er svært varm. Om vinteren kan temperaturen falle ned mot frysepunktet om nettene, mens det på dagtid som regel ligger på omkring 20-tallet. Vår og høst er ideelle reiseperioder, og særlig i påsken er det mange som reiser til Marrakech, ettersom påsken ikke feires i Marokko, og både museer, butikker og fornøyelser har åpent som vanlig.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marrakesh
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 17°C 6°C
Feb 20°C 7°C
Mar 22°C 9°C
Apr 24°C 11°C
Mai 29°C 14°C
Jun 32°C 17°C
Jul 37°C 20°C
Aug 37°C 20°C
Sep 33°C 18°C
Okt 27°C 14°C
Nov 22°C 11°C
Des 18°C 6°C
Prognose for Marrakesh