Las Palmas

Las Palmas ligger helt nord på Gran Canaria og er hovedstaden på øya. Her finner du mengder av butikker og ett hundretalls barer og restauranter for en spennende tur ut på byen. Nærheten til alle feriestedene gjør det enkelt å oppleve alt Gran Canaria kan by på.

Historiske Las Palmas

Las Palmas er den største byen på kanariøyene. Med sin imponerende infrastruktur av hoteller, leiligheter, forretningsliv og båthavn, har byen et internasjonalt preg. Byen er en av Europas største havnebyer, og hver høst samles jordomseilere for å seile over Atlanteren til Sør-Amerika.

I 1478 invaderte kastiljanske tropper øya, og slo leir i palmeskogen ved utløpet av elva Guinguada. Siden da har byen hatt navnet Las Palmas, som betyr palmene på spansk. Sporene etter den historiske byen finner du i bydelen Vegueta. Denne bydelen satte UNESCO på verdensarvlisten i 1990.

Hvis du liker å feriere i storbyer, vil du stortrives i urbane Las Palmas. Her er det et yrende kulturliv med utstillinger, teater og konserter. Samtidig er det kort vei til badebyer og andre feriedestinasjoner.

Aktiviteter i Las Palmas

Den lengste handlegaten i Las Palmas heter Calle de Triana, og her ligger de fleste merkevarebutikkene. Det er også fine tverrgater og sidegater som er vel verdt en spasertur. I dette mylderet finner du også små og store restauranter som serverer både lokal og internasjonal mat. I tillegg til handlegatene er det også flere kjøpesentre i byen, og på utsiden av bygrensene.

Om du ønsker fri fra bylivet er det også flere store og fine strender i byen. Den mest populære stranden er Playa de las Canteras. Denne stranden har også fått EUs kvalitetsstempel. Las Canteras er også en strandpromenade som strekker seg fire kilometer langs stranden. Her er det yrende liv fra morgen til kveld, og til jul og påske hvert år er det en stor utstilling av kunstneriske byggverk av sand på stranden.

I tillegg byliv og strandlivet er det andre ting du kan oppleve i Las Palmas. Her er det karneval i januar/februar, og store festivaler i byen, som blir rigget til rundt Santa Catalina-parken. Her ligger kafeer og restauranter tett. Parken er også et samlingspunkt for eldre og yngre menn og kvinner som samles for å spille.

I en radius på ca. en time med bil fra Las Palmas ligger små maleriske landsbyer, som er vel verd et besøk.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Las Lanzas ★★ 7n 3 195,-
Canteras Playa ★★ 7n 3 395,-
Bull Astoria ★★★ 7n 4 345,-
Colon Playa ★★★ 7n 4 495,-
Concorde ★★★ 7n 4 645,-
Leiligheter Mannix ★★★★ 6n 4 748,-
Pujol ★★★ 6n 4 797,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Las Palmas by
kalender DagDag NattNatt BadBad
Januar 21°C 15°C 21°C
Februar 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 19°C
April 22°C 16°C 20°C
Mai 23°C 17°C 20°C
Juni 25°C 19°C 21°C
Juli 26°C 20°C 22°C
August 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
Desember 22°C 16°C 21°C
Prognose for Las Palmas by