Kypros

Kypros er en av Middelhavets mest solsikre destinasjoner og man kan i prinsippet reise hit året runt. Vinteren er mild, våren og høsten fantastisk og sommeren er tidvis veldig varm. Her er det genuin gjestfrihet, vakre strender, gastronomiske opplevelser og  muligheter for både fornøyelser, natur, shopping og kultur. Kypros har faktisk det aller meste.

De fleste kommer til Kypros for å reise til et av de klassiske feriestedene som Ayia Napa, Fig Tree Bay eller Limassol. Ayia Napa er den mest populære, og her er det full fart om sommeren, noen kaller byen for Hellas Ibiza. Men ved Ayia Napa ligger det også noen fine strender som Nissi og Landa Beach. Litt lenger unna ligger Makronissos Beach. Fig Tree Bay, eller Protaras på gresk, er familienes favorittsted på Kypros. Her skjer det ikke så mye som i Ayia Napa, men det gjennomsiktige turkisblå vannet innbyr til å svømme, snorkle og sole deg ved vannkanten. Limassol er Kypros nest største by med en fin marina, mange strender og gode shoppingmuligheter. Litt som Nice, St Tropez eller Marbella, men på kypriotisk.

En by på Kypros som ikke alle er kjenner til er Paphos i det sørvestlige hjørnet av Kypros. Byen er blant de vakreste på Kypros, både når det gjelder strender og natur. Kypros byr på vakker natur, og mange drar til Kypros for å vandre i Trodos-fjellene. Den nordlige delen av Kypros har vært en tyrkisk-kypriotiske republikk siden 1974. Forholdet mellom de to områdene har vært veldig anspent, men i de senere år har de begynt forsiktig å snakke med hverandre igjen. Som turist kan du krysse grensen uten mye problemer og senere reise tilbake igjen, men husk å ta med passet. 

Hvem passer dette reisemålet for?

Kypros byr på sol og varme fra tidlig vår til sen høst. Vannet og strendene er av høy kvalitet, det er finnes et det fine shoppingmuligheter og alle tenkelige fornøyelser. I tillegg er det en overraskende vakker natur, særlig hvis du reiser hit om våren. Hvis du vil ha fred og ro, ikke velg Ayia Napa om sommeren. Familiene med barn vil kose seg på Fig Tree Bay.

Når er det best å reise hit?

Øya har 340 soldager i året ifølge statistikken. Men perioden november til februar kan by på små-kalde dager. Fra mars stiger temperaturen gradvis og fra aril til oktober faller det sjelden noe regn. Juni, juli og august er måneder hvor temperaturen kan passere 30 varmegrader i skyggen. Vår og høst er bra perioder å reise til Kypros, og da er prisene på flyreiser og hotell ofte mye lavere enn om sommeren.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kypros
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 17°C 7°C 17°C
Feb 17°C 7°C 16°C
Mar 19°C 8°C 17°C
Apr 23°C 10°C 18°C
Mai 27°C 14°C 20°C
Jun 31°C 17°C 22°C
Jul 33°C 19°C 24°C
Aug 33°C 20°C 25°C
Sep 31°C 18°C 24°C
Okt 28°C 15°C 24°C
Nov 23°C 12°C 22°C
Des 19°C 9°C 18°C