Kypros

På Kypros er været stabilt og sesongen strekker seg fra tidlig vår til sen høst. Det sies at øya har ca 340 soldager i året. Her kan du nyte god service, godt klima, et rikt utvalg av restauranter med mat fra hele verden.

Lengst øst i Middelhavet, på dørstokken til Afrika, Asia og Europa ligger øya Kypros.

Den er middelhavets tredje største øy og har en historie som strekker seg ni tusen år tilbake i tid. I følge gresk mytologi steg Afrodite opp av havet ved klippen i Paphos som i ettertid regnes for kjærlighetsgudinnens fødested.

I dag kan du besøke kulturminner fra utallige folkeslag som i perioder av historien har slått seg ned på øya. Tyrkere og grekere har hatt store og alvorlige stridigheter og etter store tap på begge sider, ble til slutt øya delt i to med en grenselinje kontrollert av FN-styrker. I dag har gresk-kypriotere kontroll i sør og tyrkisk-kypriotere i nord. Den sørlige delen er medlem av EU og har myntenheten euro.

På Kypros er været stabilt og sesongen strekker seg fra tidlig vår til sen høst. Det sies at øya har ca 340 soldager i året.

Kypros har to fjellkjeder som deler øya. Den største er Troodoskjeden med fjelltopper opp til 1900 meter og den minste er Kyrenia med topper på opp til ca 1000 meter. Mellom disse fjellmassivene ligger det et fruktbart slettelandskap og her finner du blant annet hovedstaden på øya, Nikosia. Fra fjellene strekker landskapet seg ut og ender i en malerisk kystlinje med mange store og små nydelige strender, omsluttet av et krystallklart vann.

Kypros er et godt ferievalg for alle i familien uansett om du vil utforske natur, historie eller fornøyelseslivet. Her kan du nyte god service, godt klima, et rikt utvalg av restauranter med mat fra hele verden.

Visit Cyprus EN)

Yahoo Weather (EN)

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kypros
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 17°C 7°C 17°C
Feb 17°C 7°C 16°C
Mar 19°C 8°C 17°C
Apr 23°C 10°C 18°C
Mai 27°C 14°C 20°C
Jun 31°C 17°C 22°C
Jul 33°C 19°C 24°C
Aug 33°C 20°C 25°C
Sep 31°C 18°C 24°C
Okt 28°C 15°C 24°C
Nov 23°C 12°C 22°C
Des 19°C 9°C 18°C