Vodice

I en liten bukt på kysten av Kroatia, midt mellom byene Split og Zadar ligger småbyen Vodice. Feriestedet har bevart den typiske gamle steinhusbebyggelsen og på begge sider av byen finner du badestrender.

I dag er Vodice en moderne småby i et malerisk kystlandskap.

I en liten bukt på kysten av Kroatia, midt mellom byene Split og Zadar ligger småbyen Vodice. Byen ble opprinnelig dannet i romersk tid og bymurene fra den venetianske tiden kan du fremdeles besøke. De eldste nedskrevne beretningene om byen stammer fra denne tida og er stadfestet til 1402.

Bysentrum ligger som en krans rundt en idyllisk båthavn. Her yrer det av liv i sesongen, men det virker aldri tettpakket. Restauranter og kafeer utgjør en stor del av trivselsfaktoren med et godt utvalg av lokal og internasjonal mat. I dette området har de bevart den typiske gamle steinhusbebyggelsen. Promenaden langs sjøsiden har en fantastisk atmosfære.

På begge sider av byen ligger korte og lange badestrender, ofte avgrenset av lekre små og grønnkledde klipper. Her er sjøvannet krystallklart og blåturkist og innbyr til bading og fine snorkleturer. Her er det også muligheter for å være med på andre vannsportsaktiviteter og fra båthavna kan du bli med på turer ut til småøyene langs kysten.

I og rundt Vodice er det tilrettelagt for flotte sykkelturer med godt merkede sykkelstier. De lokale turistkontorene har også kart for lengre sykkelturer.

Et alternativ til strandlivet er å ta deg en dagstur til en av de tre nærliggende nasjonalparkene. Her kan du oppleve en storslått natur og forstår fort hvorfor området er satt på UNESCO`s verdensarvliste.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Hotel Villa Radin ★★★★ 7n 9 515,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Vodice
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 10°C 5°C 14°C
februar 11°C 6°C 13°C
mars 13°C 8°C 14°C
april 17°C 11°C 16°C
mai 22°C 15°C 19°C
juni 26°C 19°C 23°C
juli 30°C 21°C 25°C
august 29°C 21°C 26°C
september 25°C 18°C 25°C
oktober 20°C 14°C 21°C
november 15°C 10°C 19°C
desember 11°C 6°C 17°C
Prognose for Vodice