Kapp Verde

Kapp Verde har 350 soldager i året, stabilt klima og gjennomsnittstemperatur på 23 grader og er kjent for sine lange fine sandstrender. Her kan du bade i havet, spasere langs strandkanten og det er det lett å komme i feriemodus.

Kapp Verde (Cabo Verde på portugisisk) er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 570 km vest for det afrikanske fastlandet og et par timers flytur sør for Kanariøyene. Det offisielle språket er portugisisk. Denne øygruppen består av ti større vulkanske øyer og fem små øyer. Det bor ca 556 000 innbyggere (tall fra 2017)  fordelt på de ulike øyene og flere av øyene er ubebodde.

Det meste skjer i lavt tempo på Kapp Verde og dette er ikke landet for de rastløse. De små øyene Sal og Boavista er de vanligste feriestedene. På øya Sal ligger byen Santa Maria som er bygget opp i portugisisk kolonistil og har et hyggelig lite bysentrum og strendene er tilrettelagt for vindsurfing og kiting. Her dominerer turistindustrien, salsa og eksotiske strender. Hovedstaden i Kapp Verde heter Praia og ligger på den store hovedøya Santiago.

I tillegg til mye sol, sjø og strand kan landet by på flott landskap og natur. Nasjonalretten er en gryteretten Cachupa og er forskjellig fra øy til øy og inneholder som oftest mais, søtpotet, bønner, squash og kjøtt eller fisk. Ellers har de fleste restauranter på kapp Verde et stort utvalg av fiskeretter med mye tunfisk, sverdfisk, blekksprut og langustar.

Det er i skrivende stund (februar 2019)  2-3 turoperatørene som flyr  fra Gardermoen til Sal Cape Verde flyplass og det portugisiske flyselskapet Tap Air Air har daglige avganger dit via Lisboa med flybytte.

Du kommer deg videre fra flyplassen med taxi eller buss.

Hvem passer dette reisemålet for?

Dette er et reisemål som passer for alle og særlig for de som ønsker å kombinere sol og strand med vannsport aktiviteter, utflukter og vandreturer.

Når er det best å reise hit?

Grunnet et stabilt og varmt klima kan man reise hit hele året. Men de beste månedene å reise hit på regnes som desember, januar, februar, mars, april og mai.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Santa Maria ★★★ 7n 4 995,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kapp Verde
kalender DagDag NattNatt BadBad