Kairo

Kairo er hovedstaden i Egypt og den største byen i Afrika. Rett utenfor byen ligger Gizas pyramider og den berømte sphinxen som er vel verdt et besøk.

Magiske Kairo ligger vakkert til ved Nilens elvebredd

Kairo er hovedstaden i Egypt og den største byen i Afrika. Det har bodd mennesker her i mer enn 6000 år, og byen har huset mange sivilisasjoner. I dag bor det ca 20 millioner mennesker her.

Byen ligger vakkert til ved Nilens elvebredd og på øyer i deltaet. Østre del av Kairo er den eldste bydelen mens den vestre ble bygget på midten av 1800-tallet. Den “nye” delen har et åpent preg og skal være bygget opp etter en modell av Paris.

Viktige ting å få med seg er Det Egyptiske museet, Memphis, Det Islamske museet og ikke minst alle bazarene. Rett utenfor byen ligger også Gizas pyramider og den berømte sphinxen som er vel verdt et besøk. I bazarene får du blant annet kjøpt lær, krydder og et stort utvalg souvenirer. Husk at dette er “prute-kunstens” land.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kairo
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 20°C 8°C
Feb 21°C 8°C
Mar 25°C 11°C
Apr 29°C 14°C
Mai 33°C 17°C
Jun 35°C 20°C
Jul 35°C 21°C
Aug 35°C 21°C
Sep 33°C 20°C
Okt 31°C 17°C
Nov 26°C 14°C
Des 22°C 10°C
Prognose for Kairo