Dødehavet

Dødehavet er 76 km langt og 16 km bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflate. Dette er er det laveste punktet på tørt land noe sted på kloden.

Dødehavet i Jordan

Dødehavet er 76 km langt og 16 km bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflate. Dette er er det laveste punktet på tørt land noe sted på kloden. Hit reiser mange med hudlidelser som psoriasis, men også med de kroniske sykdommene reumatisme og lungeproblemer. Fordampningen fra sjøen gir luften et høyt innhold av helsebringende mineraler. Dette og stoffene som selve Dødehavet inneholder har gjort at dette området har blitt et sentrum for helsesentre, forskningsinstitutter og spa-anlegg.

Badetemperaturen varierer fra 19 grader i februar til 31 grader i august. Dødehavet er dødt i den forstand at ingen fisker eller makrobiotiske vannorganismer kan overleve i sjøen. Det eneste som overlever her er bakterier og sopp. Saltinnholdet i Dødehavet er over 10 ganger så høy som som i de andre havene.

For de som også vil oppleve annet enn spabehandlinger og bading i Dødehavet finnes det flere severdigheter og utflukter i området. Ca. en time unna med bil ligger Amman som er Jordans hovedstad.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Dødehavet
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 12°C 4°C
februar 13°C 5°C
mars 16°C 6°C
april 21°C 10°C
mai 25°C 12°C
juni 28°C 15°C
juli 29°C 17°C
august 29°C 17°C
september 28°C 16°C
oktober 25°C 14°C
november 19°C 10°C
desember 14°C 6°C
Prognose for Dødehavet