Roma

En reise til Roma er en vandring gjennom historien. Byen er et museum i seg selv med sin vakre arkitektur gjennom tusener av år.

«Den evige stad» ved Tiber elven ligger kun 24 km fra Middelhavet og kun 20 moh. Roma føles som historiens vugge og her er det utrolig mye å se, oppleve og utforske. Det finnes tusenvis av severdigheter og noen av de mest kjente er: Colosseum, Katakombene, Fontana di Trevi, Pantheon, Vatikanstaten og Det sixtinske kapell, Peterskirken, Forum Romanum og Piazza Navona.

En båttur gjennom byen er også en fin måte å se og oppleve Romas historie og arkitektur. Utenfor byen er det et loppemarked i Porta Portese og her kan man handle alt mellom himmel og jord.

Det er utallige kulinariske fristelser i Roma, alt fra det berømte italienske kjøkkenet til det internasjonale. Her fins det kafeer på stort sett hvert gatehjørne, deriblant de berømte iskrem kafeene. Shoppingen i Roma er fantastisk, og her finnes alt fra kjedebutikker og varehus til dyre merkevare butikker for klær, sko, smykker, design og interiør.

Det er to større flyplasser utenfor byen, Roma Fiumicino flyplass-FCO også kalt Leonardo da Vinci og Ciampino-CIA. Et direktefly fra Gardermoen tar litt over 3 timer. Fra Norge flyr de fleste til Leonardo da Vinci (FCO) som ligger 36 km fra sentrum. Du kan komme deg til sentrum med taxi, tog og buss. Den raskeste måten er med tog.

Hvem passer dette reisemålet for?

Fascinerende Roma passer bra for de som er opptatt av historie, arkitektur og liker å bevege seg rundt til fots. Perfekt for en langweekend eller helst flere dager, enten det er  familien, par eller vennegjengen som er på tur. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, dette gjelder særlig om du reiser med barn.

Når er det best å reise hit?

Det er fint å reise til Roma hele året med unntak av juli og august. Mars og april er en fin tid og da er det som regel godt vær og de store turiststrømmene har ennå ikke begynt å komme (unntatt i påsken). Det er også fint å besøke Roma fra midten av september og ut oktober.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Domus Sessoriana ★★★ 3n 1 714,-
Hotel King ★★★ 3n 1 833,-
Hiberia Hotel ★★★ 3n 1 998,-
Pace Helvezia ★★★★ 3n 2 134,-
Antica Dimora Delle Cinque Lune ★★★ 3n 2 216,-
Pantheon ★★★★ 3n 2 236,-
Hotel Garda ★★★ 3n 2 272,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Roma
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 12°C 2°C 15°C
februar 14°C 3°C 14°C
mars 16°C 4°C 15°C
april 19°C 7°C 16°C
mai 24°C 11°C 20°C
juni 28°C 14°C 24°C
juli 31°C 17°C 26°C
august 31°C 17°C 26°C
september 28°C 14°C 25°C
oktober 23°C 10°C 22°C
november 17°C 6°C 20°C
desember 13°C 3°C 17°C
Prognose for Roma