Skyros

Øya har flere maleriske små landsbyer som er vel verd et besøk. Hovedstaden på Skyros med små brosteinsgater i sentrum er full av tradisjonell gresk atmosfære.

Uberørt og vakker ligger Skyros som den største og sørligste av øyene i Sporadene.

Øya ligger beskyttet av sin litt isolerte beliggenhet ute i Egeerhavet. Den nordre delen har frodige skogsområder og noen høye fjelltopper, mens kystlinjen rundt hele øya har nydelige strender. I sør er det et karrig og vilt terreng med øyas høyeste fjelltopp på over 700m.

Skyros har sin historikk tilbake til gresk mytologi og det sies at guden Thesevs ligger gravlagt her. Allerede 475 før vår tidsregning ble øya innlemmet i det Athenske riket og opp gjennom årene fram til i dag har øya hatt en spennende historie.

Øya har flere maleriske små landsbyer som er vel verd et besøk. Hovedstaden Skyros med små brosteinsgater i sentrum er full av tradisjonell gresk atmosfære.

I februar-mars feirer de karneval med opptog og den berømte geitedansen. En annen festival som er en opplevelse å få med seg er påskefeiringen.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Skýros
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 12°C 7°C
Feb 13°C 8°C
Mar 14°C 9°C
Apr 18°C 12°C
Mai 22°C 15°C
Jun 26°C 19°C
Jul 28°C 22°C
Aug 27°C 21°C
Sep 25°C 19°C
Okt 20°C 15°C
Nov 17°C 12°C
Des 14°C 9°C
Prognose for Skýros