Paleochora

Paleochora ligger på en halvøy på sørkysten av Kreta - på den vestlige delen av øya. Det er en liten og sjarmerende landsby med en autentisk gresk atmosfære.

Småbyen Paleochora ligger på en halvøy i et naturskjønt område ved sørkysten av Kreta.

Byen er bygget på ruinene av oldtidsbyen Kalamydi, hvor du kan se unike veggmalerier fra venetiansk og bysantinsk tid i de lokale kirkene. I nabolandsbyen Azogires, ligger et museum som ivaretar historien for dette distriktet av øya.

Paleochora har fått tilnavnet “the bride of the Libyan Sea” og halvøya som danner en pekefinger ut i sjøen og er omkranset av store lekre sandstrender og rullestein-strender. Begge de bynære strendene er tildelt EUs blått flagg for kvalitet. Ytterst på halvøya ligger båthavnen med lystbåter og fiskebåter side om side, og i den østre bydelen finner du fergene som går til nærliggende landsbyer og småøyene utenfor kysten.

Hovedgaten i sentrum har et utall av trange sidegater og smug som i høysesongen blir stengt av for biltrafikk på ettermiddagen. Både inne i bygatene og langs sjøsiden i øst og vest finner du tavernaer som serverer god gresk mat, kafeer og musikkbarer.

Paleochora har i mange år vært betraktet som et rolig sted med en avslappet livsstil og mange kretere bruker selv småbyen som sitt feriested. Om du vil ha en aktiv ferie er det masse å finne på her, med blant annet båtturer og mulighet for fisking eller leting etter delfiner. Vindforholdene her gjør det ideelt for kite og windsurfing og vannet er krystallklart hvis du vil prøve å dykke i ferien. I området rundt Paleochora er turterrenget godt egnet for alle og gåturen fra Paleochora til Sougia er en del av den europeiske vandreruten, E4.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Rea ★★ 7n 5 592,-
Poseidon ★★ 7n 5 900,-
Libyan Princess ★★★★ 7n 6 338,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Paleochora
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Paleochora