Chania

Langs hele Chanias kyst er det mange store og små badesteder. Hvis du vil bo inne i byen Chania, er det koselige havneområdet et naturlig møtested. Her finner du mange kafeer, restauranter og barer og i gamlebyen er det mange butikker og basarer som er åpent til sent på kvelden.

Chania er Kretas nest største by, og ligger på vestsiden av øya. Samtidig er det også en egen region på øya. Langs kysten i regionen er det små og store badebyer, frodig landskap og typisk middelhavsklima med varm og tørr sommer, og mild og fuktig vinter. Selve byen er spennende og full av historie. En spasertur i gamlebyen vil gi det følelse av historisk sus.

I havneområdet er det en hyggelig promenade, gode restauranter og herlig atmosfære. Rett bak havnen ligger det er nettverk av trange brosteinsgater. Her finner du gode tavernaer, basarer og små butikker. Fram til 1971 var Chania Kretas hovedstad, og det ble en moderne by som stadig vokser. Her finnes også sjarmerende og pittoreske områder. Chania har i dag mye av det en storby kan by på, handlegater, gode restauranter og travle dager. Det er enkelt å bevege seg rundt i området. Det ligger mange badesteder langs Chaniakysten, og du kan enkelt reise med buss. Det er også mulig å ta taxi, som er relativt rimelig.

Det er 2 internasjonale flyplasser på Kreta , Chania lufthavn som ligger 12 km fra byen eller Heraklion lufthavn som ligger 106 km unna fra Chania. Begge er moderne og velutstyrte, men det er Heraklion som har størst trafikk. Fra flyplassen i Chania kommer du deg enkelt til sentrum med busse elle taxi, men det kan lønne seg å avtle prisen på forhånd.

Hvem passer dette reisemålet for?

Hvis det er sol & bad ferie som er det viktigste er det ikke Chania man bor i, men da velger man en av stedene langs Chania-kysten. De fleste turister reiser inn til Chania for litt byliv, rusle rundt og utforske, spise god mat, slappe av og hygge seg. I Chania by finnes det noe for alle uansett alder.

Når er det best å reise hit?

Man kan besøke Chania hele året, men mest behagelig klimamessig er vår og tidlig sommer. I juli og august er det svært varmt, det vrimler av turister, prisene er høyere og det er vanskelig å finne ledige hotell  i området som er bra. September og oktober er også en fin tid å reise på.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Kostakis Beach ★★★ 7n 2 898,-
Kiwi Lejligheder ★★★ 7n 3 245,-
Frida Apartments ★★★ 7n 3 295,-
Lejligheder Helios ★★★ 7n 3 345,-
CHC Marilena Hotel ★★★★ 7n 3 395,-
Golden Bay Lejligheder ★★★ 7n 3 745,-
Iro ★★ 7n 4 212,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Chania by
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Chania by