Alicante

Alicante har en fin kombinasjon av sol, strand og storbyliv. Denne sjarmerende byen har mange hyggelige restauranter, kafeer, barer og et livlig uteliv.

Alicante er en kjent og kjær by som ligger i den sørlige Valencia -regionen ved Middelhavet. Byen og området er meget populært, mye på grunn av den fantastiske beliggenheten og det milde klima med en gjennomsnittstemperatur på 18 grader året rundt.

Å komme seg rundt til fots i sentrumsområdene og til attraksjonene er ikke noe problem for en vanlig trent person, men alle bratte brosteinsgater og trapper gjør det litt vanskeligere å komme frem med barnevogn og rullestol. Dette området er et perfekt utgangspunkt for å leie bil og reise rundt på egen hånd.

Det finnes severdigheter og flotte historiske bygninger som man bør oppleve, Museo Municipal Casa de la Asegurada – et museum i en fantastisk 1600 talls bygning, Borgen Santa Barbara – bygget av Kartagerne 400 f. kr og rådhuset fra det 18. århundre. Det er også mange spennende severdigheter som Canalobrehulene og Santa Faz klosteret, på utsiden av bykjernen.

I Alicante finner du shoppingmuligheter i alle prisklasser, fine strender og mange hyggelige restauranter. Her får du en god anledning til å prøve det spanske kjøkken med alle sine utsøkte spesialiteter. Det finnes ellers et stort utvalg restauranter og kjøkken fra hele verden.

Fra Alicante Airport – ALC, til Alicante sentrum er det ca 20 km. Du kommer deg enkelt inn til sentrum med buss eller taxi.  Flyavganger fra flere byer og direktefly fra Gardermoen tar litt over 3,5 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Alicante passer best for de som ønsker å kombinere storby og strand. Barnefamilier og andre som er på jakt etter en sol og bad ferie bør bo i en av badebyene i nærheten, og heller reise til Alicante for å litt storbyliv.

Når er det best å reise hit?

Alicante har et stabilt klima året rundt. Den beste tiden å reise er april-juni og september-oktober, men det er også et behagelig klima i mars og november.

Søk, sammenlign, spar! solfaktor.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alicante by
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 17°C 6°C 15°C
Feb 18°C 7°C 15°C
Mar 19°C 8°C 15°C
Apr 21°C 10°C 17°C
Mai 24°C 13°C 20°C
Jun 27°C 17°C 23°C
Jul 30°C 20°C 26°C
Aug 31°C 20°C 27°C
Sep 28°C 18°C 26°C
Okt 24°C 14°C 23°C
Nov 20°C 10°C 20°C
Des 18°C 7°C 17°C
Prognose for Alicante by