Reiser til Gambia

Gambia er et lite land som ligger i Vest-Afrika. Faktisk er Gambia det minste landet i hele Afrika, men landet byr likevel på mange solstrender, naturopplevelser og mye mer. Mange velger å feriere i Gambia som et alternativ til Kanariøyene dersom du skal reise sørover. 

 

Gambia er et avlangt land, som for det meste følger Gambiaelvens utløp ved Atlanterhavet. Landet ligger helt omsluttet av det mye større landet Senegal. I Gambia bor det litt over to millioner mennesker, hvorav en fjerdedel av innbyggerne bor i hovedstaden Banjul.  

 

Gambias historie, slik vi kjenner den, strekker seg omtrent 1300 år tilbake i tid; da ble området og folkene i området nevnt for første gang av arabiske historieskrivere. Islam er den dominerende religion eni landet. Både Portugal og Frankrike har kolonisert Gambia, men i 1783 ble landet en engelsk koloni, og i 1888 enda nærmere tilknyttet The Commonwealth. I 1965 ble Gambia til en selvstendig nasjon, men engelsk er fortsatt landets offisielle språk.

De fleste charterreisene til landet går til hovedstaden Banjul og feriebyene som ligger langs kysten vest for hovedstaden. Cape Point er feriebyen som ligger nærmest Banjul. Cape Point er preget av en lokal atmosfære og er på ingen måte et eksklusivt sted, men du befinner deg tett på Banjuls opplevelser og shopping. Du må vel og merke forvente deg relativt enkle hoteller.

Litt lenger mot vest finnes flere flotte strender og ferieområder, nemlig Kotu, Senegambia og Bijilo. Kotu og Bijilo er mer relativt rolige, og i Kotu ligger forøvrig golfbanen i Fajara i nærheten. Senegambia byr på litt mer folkeliv og natteliv, samt et godt utvalg av barer, restauranter og nattklubber. Mellom Senegambia og Bijilo ligger Bijilo Forest Park. Her kan du oppleve vakker natur, 130 ulike fuglearter og de mange apene, som nasjonalparken er meget kjent for. 

De fleste reiser til Gambia for å nyte sol og strand, men man kan også kombinere en solferie i Gambia med en rundreise som inkluderer flere opplevelser, for eksempel avstikkere inn i Senegal, som er en «fransk» del av denne delen av kontinentet. 

Hvem passer en reise til Gambia for?

Gambia er for de fleste en destinasjon som man reiser til for å sole seg og slappe av i løpet av vinteren, og landet oppleves gjerne som et litt mer spennende reisemål enn steder som Kanariøyene. I Gambia får du oppleve flotte strender, og som gjest i landet vil du neppe mangle noe. Her venter flotte utfluktsmuligheter, naturopplevelser og barnevennlighet, men du kan ikke forvente badeland og de samme fasilitetene som på Gran Canaria.

Når på året bør man reise til Gambia?

Temperaturen i Gambia er noenlunde stabil gjennom hele året, og holder seg mellom 25 og 30 grader. Det faller mest regn i perioden juli til oktober, hvorav august er den fuktigste måneden. Men, på tross av nedbøren, er det sjelden snakk om lange nedbørsperioder. Det kan regne på formiddagen, men være skyfritt og full sol på ettermiddagen.

Hoteller i Gambia