Reiser til Vence

Middelalderbyen Vence har en idyllisk beliggenhet ved foten av Alpene og litt tilbaketrukket fra Den Franske Riviera. Fjellene bak byen beskytter mot vinden fra nord og betyr at Vence også har et behagelig mildt klima i vintermånedene. Fra Vence er det vakre utsikter ned mot Cagnes-sur-Mer ved kysten, som ligger innenfor et kvarters kjøring. 

Markeder og kunstgallerier

Men det er ikke kun den vakre beliggenheten og det milde klimaet som har gjort Vence til et populært reisemål ved Côte d'Azur som har tiltrukket seg livnytere i århundre. Hovedattraksjonen er den sjarmerende, historiske bydelen, som i Vence er usedvanlig velbevart. Adgangen til denne delen av byen skjer fortsatt gjennom de opprinnelige byportene og inne bak de høye murene føles det nesten ut som om man har gått tilbake i tid. Her kan du gå på oppdagelse i en labyrint av smale gater med et valg av små, inviterende spesialbutikker eller slå deg ned på en av de mange hyggelige fortorgskafèene. 

Reiser du til Vence, kan det også anbefales å sette av god tid til å utforske de markedene som gjennom alle tider har vært en del av byens sjel. I den historiske bykjernen kan du hver tirsdag formiddag gå på oppdagelse blandt de spennende bodene på den smale Rue du Marchè hvor du finner alt fra blomster til krydderier. I likhet er det like utenfor de gamle bymurene på Place du Grand Jardin flere ganger i løpet av uken marked, hvor du kan handle fisk og frisk grønt til egne måltider hvis du da bor i et feriehus med eget kjøkken, eller evt. om du bare er på utkikk etter en souvenir. 

Utover sin lange tradisjon for markeder, er Vence også kjent for sine gallerier. Gjennom tiden har den idylliske byen også tiltrukket seg kunstnere fra nært og fjernt. Her har f.eks. malere som Henri Matisse og Marc Chagall i perioder, slått seg ned for å la seg inspirere av de vakre omgivelsene. Få minutters gange fra sentrum finner du Chapelle du Rosaire des Dominicaines de Vence, som også bare er kjent som Chapelle Matisse. Kunstneren betraktet selv utsmykningen av dette lille kapellet, som foregikk mellom 1947 og 1951, som et av hans mesterverk. 

Utflukter

Det er ikke langt ned til Middelhavskysten og byer som Nice, Antibes og Cannes. Utover disse opplagte utfluktsmålene har du på en reise til Vence også et godt utgangspunkt for å utforske perlerekken av hyggelige landsbyer i innlandet til rivieraen som f.eks. nabobyene Tourrettes-sur-Loup og Saint-Paul-de-Vence, som begge er ytterst sjarmerende. 

Utover sightseeing kan du også bruke Vence som utgangspunkt for vandre- og sykkelturer hvis du vil ha en aktiv ferie. Har du gode sykkelbein kan du f.eks. prøve kreftene med Col de Vence-ruten, som hører til blandt klassiskerne på Cote d`Azur. Den knappe 10 km lange turen fra Vence, som ligger rundt 325 meter over havet opp til fjellpasset i 963 meters høyde, byr på stigningsprosenter til å gi utfordre selv den trente kropp. Utsikten fra toppen er absolutt anstrengelsen verdt, og det er muligheter til å få en liten forfriskning innen du suser ned igjen.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Vence