Reiser til Nice

Nice ligger på den franske rivieraen og er en sjarmerende by med et fargerikt gatebilde. Her finnes det mange strender og den berømte strandpromenaden Promenade des Anglais strekker seg langs hele byen.

Strendene i Nice er delt opp i private og offentlige strender. På de private strendene tilbys alt fra solsenger, parasoller til servering av mat og noe godt å drikke. Strendene i Nice er ikke sandstrender, men har småsteiner/rullesteiner, og det kan plutselig bli brådypt. Om man reiser med mindre barn bør man vurdere å reise til strendene utenfor byen.

Dette er et fascinerende reisemål med et blågrønt hav, en lang strandpromenade, supre shoppingmuligheter, utsøkt mat og drikke og vakre art deco-fasader. En avslappende spasertur rundt i byen hører med under ferieoppholdet. Gamlebyen i Nice er koselig og pittoresk med brosteinsbelagte trange gater, lave bygninger med rød takstein, fine butikker, mange salgsboder, hyggelige små restauranter og en markedsplass. Her kan du kjøpe alt av matprodukter, lokalprodusert vin samt diverse kunsthåndverk.

Nice er et bra utgangspunkt for utflukter til Provence og områdene langs den franske rivieraen. Du farter enkelt rundt i området med leiebil, men det er også bra tog- og buss forbindelser for den som ønsker å komme seg rundt på denne måten. For matelskere er Nice et fint reisemål. Mye godt fra det franske kjøkken, lokale retter og er samtidig sterkt influert av nabolandet Italia samt at det finnes restauranter fra alle verdenshjørner.

Avstanden fra Nice Airport til sentrum er ca 9 km. Og du kommer deg enkelt inn til sentrum på ca 15 – 20 minutter med buss eller taxi. Du kan fly til Nice fra flere norske byer. Flyr du direkte fra Gardermoen tar det i underkant av 3 timer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Nice passer for alle enten det er par, familien eller vennegjengen som er på tur. Her er det er mye å oppleve for store og små. Tilpass bosted og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, det gjelder særlig om du reiser med barn.

Når er det best å reise hit?

Høysesong i Nice og ellers på rivieraen er juli og august og derfor kan det bli ganske fullt og travelt i denne perioden. Det er et meget bra klima fra mai til oktober om du har du mulighet til å reise på et annet tidspunkt. Men april og november kan også være en fin tid å være der.Hoteller i Nice

Populære hoteller i Nice

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
8,7
Meget bra
3687 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
8,9
Meget bra
1160 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Nice
9,0
Fantastisk
677 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her