Reiser til Mougins

Mougins er en idyllisk liten by i Cannes` innland, som igjennom tidene har tiltrukket seg adskillige kunstnere og kunstneriske sjeler som bl.a. Picasso, som faktisk endte sine dager her. Tilbake i romertiden var byen større enn Cannes, og i dag kan man fortsatt fornemme historiens vingesus når man passerer den gamle byporten. 

Velkommen til Frankrike med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Mougins og andre reisemål i Provence hvor du bor på håndplukkede hotell på din reise. 

Mougins i dag

I dag er Mougins et sted hvor man kan trekke seg tilbake og nyte livet på avstand fra alt mylderet ved kysten, men uten å være spesielt langt unna fra livet alikevel. Samtidig med at man nyter den landlige stemningen, kan man forelske seg selv i et godt måltid på et av de anerkjente spisestedene som folk kommer til området for å oppleve. Områdene rundt om den gamle bykjernen, som i tidligere tider var dekket av oliven og rosenmarker, rummer i dag eksklusive feriehus, men det er fortsatt en landling og avslappende stemning her, som er balsam for sjelen. 

Pablo Picasso og andre kunstnere

Mougins er spesielt kjent for kunstmalerne som gjennom tidene har oppholdt seg her igjennom kortere eller lengre tid for å male og hente inspirasjon. Bl.a. kan man i en av de små gatene i den gamle bykjernen besøke "Walk of Stars", hvor mange kunstnere har fått seg en stjerne på gaten. Den verdensberømte maleren Pablo Picasso bodde sine tolv siste år i Mougins og døde her i byen den 8. april 1973. På byens lokale kunstmuseum kan man beskue verk av bl.a. Picasso, Matisse og Chagall. 

Utfluktsmuligheter

Mougins ligger en smule tilbaketrukket fra havet i et kuperet landskap og er et godt utgangspunkt for utflukter. Med bare ca 7 km til filmbyen Cannes' modne atmosfære og ca. 25 km til Nice, som byr på storbypuls og shopping kan man velge og vrake blandt utfluktsmuligheter. Etter en lang dag med inntrykk og opplevelser kan man så dra tilbake til Mougins i fred og ro med vakre utsikter og stemninger som når Provence tar seg allerede ut. 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Mougins

Populære hoteller i Mougins

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Mougins
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Mougins
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Mougins
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)