Reiser til Menton

Unn deg en avslappende ferie i Menton ved Middelhavet i det sørlige Frankrike. Den hyggelige byen inviterer til flotte sandstrender og naturskjønne aktiviteter. Bestill en billig reise til Menton med Solfaktor!

Menton som reisemål

Menton er en by ved Middelhavet i regionen Provence Alpes Côte d'Azur i det sørlige Frankrike. Byen ligger i underkant av 15 km øst for Monaco, kort vei fra den italienske grensen. Det er et rolig reisemål sammenlignet med andre steder på Den Franske Riviera og tiltrekker seg både par og barnefamilier som ønsker å nyte avslappende dager med sol og bad i flott natur. Menton er kjent som Frankrike sin perle og reiseguiden Lonely Planet omtaler byen som "én av de mest attraktive byene langs hele Den Franske Riviera". 

Attraksjoner og aktiviteter i Menton

Det sørlige Frankrike, og spesielt Provence Alpes Côte d'Azur, er kjent for sitt storslåtte strandliv ved Middelhavet. Det er hovedattraksjonen i Menton og her finner du flere sandstrender som inviterer til deilig strandliv for hele familien. En av de mest populære strendene er Plage des Sablettes Est som ligger i sentrum av byen. Det er en bred og romslig sandstrand med klart badevann og barnevennlige omgivelser. Her finner du moderne fasiliteter som solsenger og parasoller, samt gode muligheter for vannsportaktiviteter som jetski og snorkling. Den flotte strandpromenaden, Promenade du Soleil, er også svært populær med det asurblå Middelhavet som nabo.

Ta turen til den sjarmerende gamlebyen i Menton og spaser gjennom trange gater, fargerike hus og sjarmerende torg. Her finner du historiske bygninger som Basilikaen Saint-Michel-Archange, samt Jardin Biovès, en vakker offentlig park med mange tropiske og subtropiske planter. Parken inviterer til avslapning og spaserturer, men det arrangeres også festivaler og arrangementer her, spesielt i høysesongen. Ta også turen til Jean Cocteau-museet som ligger i en gammel bastion og huser en samling av verkene til den berømte franske kunstneren Jean Cocteau. Et sted å nyte en fantastisk utsikt fra er Cimetière du Vieux Château. Kirkegården, som ligger på restene av en middelalderborg, ble etablert i 1804. Oppe fra Cimetière du Vieux Château kan du se ned mot Menton sine røde tegltak og det glitrende Middelhavet.

Ønsker du å oppleve mer av Provence Alpes Côte d'Azur kjøres det tog fra Menton og nedover Den Franske Riviera, som underveis stopper blant annet i Monaco, Villefranche-sur-Mer, Nice og Cannes. Derfor har du i Menton et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av Côte d’Azur mens du besøker Menton. Det er ganske billig å reise med toget, som for øvrig er en utmerket anledning til å se mer av den vakre kysten.

Søker du en aktiv sommerferie er Menton et ypperlig utgangspunkt. Det er gode muligheter for fotturer og utendørsaktiviteter i de nærliggende alpene som inviterer til et variert landskap og spektakulær natur i regionen Provence Alpes Côte d'Azur. Besøk Mercantour nasjonalpark hvor du kan oppleve storslåtte fossefall og utallige stier for både fotturer og terrengsykling.

Når er det best å reise til Menton?

Fra juni til august er det høysesong i sørlige Frankrike og Côte d'Azur, og det er perioden hvor flest turister besøker Menton. Temperaturen ligger ofte over 25 grader med solrike forhold som er ideelle for strandliv. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Provence Alpes Côte d'Azur om du ønsker mindre turister og unngå den intense sommervarmen. En liten høstferie til Middelhavet byr fortsatt på deilige badetemperaturer og det er perfekt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser langs Den Franske Riviera. Vinteren er lavsesong i det sørlige Frankrike og det er færrest turister som besøker Menton.

Matopplevelser og uteliv i Menton

Frankrike sin matkultur er velkjent og i Menton kan du nyte klassiske franske spesialiteter. Her finner du restauranter som serverer tradisjonelle retter som bourguignon og ratatouille, samt spisesteder med et internasjonalt preg. Den nære beliggenheten til Italia gjør at du også kan nyte klassiske italienske retter som pasta og pizza på flere restauranter. Som kystby har Menton god tilgang på fersk sjømat som kan nytes på koselige fiskerestauranter med utsikt over Middelhavet. Menton er også berømt for å produsere mye sitron og det anbefales å smake sitroncurd som byen er spesielt kjent for, samt sitronpai og sitronsaft.

Utelivet i Menton er preget av en avslappet atmosfære. Her finner du sjarmerende kaféer og barer langs strandpromenaden som byr på hyggelig stemning med utsikt over Middelhavet.

Fly og hotell i Menton

Du kommer deg enkelt fra Norge til Menton i Frankrike. Det går direktefly hele året fra Oslo Gardermoen til Nice Côte d'Azur lufthavn (NCE), som er hovedflyplassen i Provence-Alpes-Côte d'Azur. I sommerhalvåret finner du også direktefly fra flere andre norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer.

Fra flyplassen er det ca 40 km til Menton og det mest praktiske transportalternativet er tog. Togene har jevnlige avganger og er en komfortabel og effektiv måte å reise fra flyplassen. Det er også flere bussforbindelser mellom flyplassen og sentrum av Menton, og det er et rimeligere alternativ selv om det tar noe lengre tid. Taxi er også et alternativ og du finner holdeplass utenfor terminalbygningen på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske den sørlige delen av Frankrike og regionen Provence Alpes Côte d'Azur i eget tempo.

Det er et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter i Menton. Her finner du både all-inclusive hoteller ved stranden, koselige boutique-hoteller og store feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Menton og Frankrike!

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Menton

Populære hoteller i Menton

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
8,6
Meget bra
1055 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
8,3
Meget bra
394 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Menton
8,9
Meget bra
755 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)