Reiser til Cannes

Cannes er en perle ved Middelhavet sør i Frankrike. Her kan du nyte eksklusivt strandliv, sjarmerende byliv og kulinariske matopplevelser. Bestill en billig reise til Cannes med Solfaktor!

Cannes som reisemål

Cannes er en by i Frankrike, beliggende ved Middelhavet i den sørlige regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Byen ligger ca 30 km sørvest for hovedbyen Nice og er det nest største stedet på det som kalles Den Franske Riviera. Reisemålet er, attraktivt, litt eksklusivt og tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å oppleve solfylte strender, spennende fornøyelser og livlig uteliv.

Attraksjoner og aktiviteter i Cannes

Côte d'Azur, sør i Frankrike, er kjent for sitt attraktive strandliv og det er hovedattraksjonen i Cannes. Her finner du et godt utvalg av sandstrender med myk sand og moderne fasiliteter ved det krystallklare Middelhavet. Du kan velge mellom livlige strender med strandbarer og høyt tempo, og mer avslappende strender med fredelig atmosfære og barnevennlig miljø. Strendene i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur er også kjent for vannsportaktiviteter som jetski og snorkling.

En stor del av opplevelsen med å feriere i Cannes er den berømte strandpromenaden, La Croisette. Den strekker seg langs kysten med luksuriøse hoteller, eksklusive butikker og trendy restauranter. Ta avslappende spaserturer, eller sykkelturer, og opplev den elegante atmosfæren og utsikten over Middelhavet. Det er også mange festivaler og arrangementer i Cannes, blant annet er byen sete for den årlige internasjonale filmfestivalen "Festival De Cannes". Besøk den historiske gamlebyen, kjent som Le Suquet, med sjarmerende gater, idylliske torg og gamle kirker og bygninger. Søker du aktiv ferie sør i Frankrike er Cannes et godt utgangspunkt på en sommerferie. En kort båttur fra byen ligger øya Île Sainte-Marguerite som huser en nasjonalpark med naturstier, historiske bygninger og fredelige strender som inviterer til naturskjønne opplevelser.

Når er det best å reise til Cannes?

Høysesongen i sør i Frankrike og i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur er på sommeren. I denne perioden ligger temperaturen på rundt 25-30 grader med solrike forhold ved Middelhavet og det er mange arrangementer og begivenheter i Cannes. Våren og høsten er gode tidspunkt å besøke Côte d'Azur på om du ønsker å styre unna den travleste perioden og den mest intense sommervarmen. Det er fortsatt behagelige temperaturer i Middelhavet og en høstferie er en ideell tid for utendørsaktiviteter og sightseeing langs Den Franske Riviera. Lavsesongen i Provence-Alpes-Côte d'Azur er på vinteren med noe mer nedbør. Det er verdt å merke at Cannes ligger beskyttet av alpene så du vil ikke oppleve de kalde vindene og det er et mildt vinterklima med en del sol.

Matopplevelser og uteliv i Cannes

Frankrike er kjent for sine lange mattradisjoner og på Den Franske Riviera kan du glede deg til gode matopplevelser. I Cannes finner du både internasjonale restauranter med smaker fra hele verden, samt spisesteder og bistroer som serverer klassiske franske retter, blant annet coq au vin og boeuf bourguignon. Beliggenheten ved Middelhavet gjør at Cannes er spesielt kjent for fersk sjømat og her kan du nyte både delikate fiskeretter og grillet sjømat. 
Det er også anbefalt å besøke Marché Forville som er byens største marked hvor du kan kjøpe og smake lokale delikatesser, ferske råvarer og håndverksprodukter.

Nattelivet i Cannes er kjent for å være variert og pulserende. Etter Nice er det et av de mest populære stedene for uteliv i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Den glamorøse strandpromenaden, La Croisette, er hjemsted for et stort utvalg barer, utesteder og nattklubber. Her kan du oppleve en festlig atmosfære til de sene nattetimer og byen arrangerer også mange eventer, konserter og festivaler, spesielt i høysesongen.

Fly og hotell i Cannes

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Cannes i Frankrike. Det går direktefly hele året fra Oslo Gardermoen til Nice Côte d'Azur lufthavn (NCE), som er hovedflyplassen i Provence-Alpes-Côte d'Azur. I sommerhalvåret finner du også direktefly fra flere andre norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer.

Flyplassen ligger i underkant av 30 km fra sentrum av Cannes og et rimelig transportalternativ er å reise med tog. Det går direkte togforbindelse fra flyplassen til Cannes sentralstasjon og togene har regelmessige avganger gjennom dagen. Du kan også ta taxi som du finner utenfor terminalbygningen på flyplassen. Leiebil er et godt alternativ for deg som ønsker fleksibilitet til å utforske Sør-Frankrike og Provence-Alpes-Côte d'Azur i eget tempo. 

Cannes har overnattingsalternativer som passer for enhver smak. Her finner du flotte all-inclusive hoteller ved stranden, boutique-hoteller i sentrum, små gjestgiveri og store ferieleiligheter og feriehus. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Cannes og Frankrike!Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Cannes

Populære hoteller i Cannes

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
7,1
Bra
644 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
8,2
Meget bra
1189 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Cannes
8,5
Meget bra
626 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Cannes?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser