Reiser til Porticcio 

Feriebyen Porticcio ligger på den vakre vestkysten av Korsika like sør for Ajaccio, hvorfra det går fergeforbindelse til fastlandet. Nærheten til øyas hovedstad og ikke minst den lange sandstranden gjør Porticcio til det ideelle reisemålet for deg som drømmer om en avslappende ferie ved det varme Middelhavet. Her kan du fritt velge om dagen bare skal brukes til å slappe av ved det asurblå havet eller utforske områdets spennende severdigheter.

Lange sandstrender

Det er ingen tvil om at hovedattraksjonen i Porticcio foruten den vakre beliggenheten, med utsikt over havet, er selve strandlivet. Det er også flere strender å velge mellom i nærheten av byen. Hovedstranden er den lange Plage de la Viva, som vanligvis også er den livligste med et stort utvalg aktiviteter for hele familien. Mange som reiser til Porticcio, og med god grunn, ender opp med å tilbringe mesteparten av ferien her. Det er imidlertid også en annen lang strand litt lenger sør, Plage d'Agosta, akkurat som det er separate mindre strender mellom disse to hovedstrendene. De små strendene er litt mindre tilgjengelige, men desto mer verdt en liten gåtur for å kunne nyte mer fredelige omgivelser.

Tatt i betraktning Porticcio beskjedne størrelsen har den likevel et godt utvalg av spisesteder. Spesielt helt ned ved de populære strendene er utvalget stort med gatekjøkken i fleng. Ønsker du å utforske det mer autentiske middelhavskjøkkenet med tradisjonelle retter laget av lokale råvarer, er det imidlertid også store muligheter for dette. Dersom du selv vil stå for noen av feriemåltidene eller trenger daglige nødvendigheter, finnes det også et godt utvalg av supermarkeder i og rundt byen. Her finner du det meste du måtte behøve i ferien. For et enda større utvalg av spesielt restauranter og butikker er det nærliggende å ta en tur til Ajaccio.

Utfluktsmuligheter

Du trenger ikke å starte bilen for å besøke Ajaccio, da det seiler båter fra Porticcio som tar turen over bukten på bare 20 minutter. I Korsikas sjarmerende hovedstad finner du de trange gamle gatene, spennende museene og fargerike markeder som den mer moderne feriebyen Porticcio ikke har. Ta for eksempel veien forbi Napoleons barndomshjem, eller det iøynefallende citadellet før du nyter byens restaurantliv. Det anbefales også å kjøre en tur lenger ut langs vestkysten for å oppleve den dramatiske naturen og de andre koselige kystbyene.

Start for eksempel med en tur til Iles-Sanguinaires og Capo-di-Feno like vest for Ajaccio. Når du først er ute av byen, kan det være lurt å parkere bilen og gå den siste strekningen langs vannet for å nyte det vakre kystlandskapet i et roligere tempo. Er du historisk interessert bør du også kjøre sørover fra Porticcio til de arkeologiske funnene ved Filitosa. Dette er Korsikas viktigste forhistoriske sted med fascinerende bautastein, hvor dets utskårne ansikter dateres tilbake til 1500 f.Kr.

Har du leiebil er de fleste av øyas mest interessante utfluktsmål innen rekkevidde på en tur til Porticcio. Legg merke til at selv om veiene generelt har ganske god standard på Korsika, er kjøretidene på grunn av svingete fjellveier ofte lengre enn man umiddelbart ville forvente. Likevel anbefales det på det sterkeste å utforske det indre av øya. Kjør for eksempel opp til Corte midt på øya. Den gamle, tidligere hovedstaden utstråler historie og er også et populært utgangspunkt for turer i den omkringliggende, vakre naturen med dramatiske fjell, elver og kløfter.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hoteller i Porticcio