Reiser til Paris

Unn deg en romantisk storbyferie til metropolen Paris. Opplev storslått arkitektur, rikt kulturliv, historiske severdigheter, eksklusiv shopping og gastronomiske matopplevelser. Bestill en billig reise til Paris med Solfaktor!

Paris som reisemål

Paris er hovedstad i Frankrike og ligger i den nordlige delen av landet ved elven Seinen, i regionen Île-de-France. Storbyområdet har over 12,5 millioner innbyggere og er blant de største storbyområdene i Europa. Paris er et verdensberømt reisemål som tiltrekker seg tusenvis av turister årlig. Byen byr på en unik kombinasjon av eleganse, historisk sjarm, moderne livsstil og er en destinasjon som passer for enhver smak, enten du er interessert i historie, kultur, shopping eller gastronomi.

Attraksjoner og aktiviteter i Paris

Paris byr på et imponerende utvalg av severdigheter, attraksjoner og aktiviteter for enhver smak. Start med det ikoniske Eiffeltårnet som er et av verdens mest berømte landemerker. Ta turen til et av verdens største og mest prestisjefylte kunstmuseer, Louvre-museet, som huser mesterverk som Mona Lisa og Venus de Milo. Den praktfulle, gotiske Notre-Dame-katedralen har imponerende arkitektur og du kan gå opp i tårnene for en spektakulær utsikt av Paris. I bydelen Montmartre finner du et annet kjent monument, den majestetiske Sacré-Cœur-basilikaen.

For de som er interessert i shopping er Paris en drømmedestinasjon med alt fra eksklusive butikker på Champs-Élysées til vintagebutikker i Les Marais-distriktet. Paris tilbyr også et pulserende kulturliv med teater, kabaretforestillinger på Moulin Rouge og Lido, samt klassisk opera og ballett på for eksempel Palais Garnier. Ta en avslappende pause eller leie sykkel å utforske byens flotte parker som Luxembourg Gardens eller Parc des Buttes-Chaumont. Det er også en minneverdig opplevelse å bli med på elvecruise på Seinen som tar deg forbi berømte landemerker som Eiffeltårnet, Notre-Dame og Louvre. 
Ønsker du å utforske steder utenfor Paris anbefales en dagstur til det overdådige Versailles-palasset med de omkringliggende hagene.

Når er det best å reise til Paris?

Paris er en gigantisk storby som byr på alt hva man kan forlange på en storbyferie. Forelskede par, shoppeglade venninner, kulturinteresserte og barnefamilier finner alle noe å se og oppdage. Paris har besøkende året rundt, men sommerhalvåret er høysesongen for turisme. I denne perioden er det varmt og solrikt og byen inviterer til utallige arrangementer, konserter og festivaler. Et tips er å forhåndsbestille billetter på de mest kjente attraksjonene i denne perioden, så du er sikret inngang og unngår for mye kø. Våren er også et yndet tidspunkt å besøke Paris med blomstring og stigende temperaturer. Det samme kan sies om høsten hvor du kan oppleve de skiftende fargene i parker og det er betydelig mindre turister enn i sommermånedene. Både våren og høsten er et perfekt tidspunkt for en storbyferie og for å utforske monumenter, severdigheter og ulike hager i byen. På vinteren er det kjølig og regnfullt i Paris og det kan være kaldt å utforske utendørsaktiviteter. Til gjengjeld vet franskmenn å gjøre det koselig og varmt innendørs, så i denne perioden kan du nyte livet på en hyggelig bistro og besøke byens mange museer og gallerier.

Matopplevelser og uteliv i Paris

Paris er en verdensberømt kulinarisk destinasjon som byr på uforglemmelig matopplevelser. Her finner du et bredt utvalg av restauranter og spisesteder som byr på fransk matkultur med klassiske retter som coq au vin, bouillabaisse, escargot (snegler) og bœuf bourguignon. I Paris finner du både elegante gourmetrestauranter med Michelin-stjerner, samt enkle spisesteder med en avslappet og hyggelig atmosfære.

Paris er uten tvil én av Europas og kanskje én av verdens mest romantiske byer. Nyt derfor livet på en av byens mange fortauskaféer med en kopp espresso eller café au lait og smak på berømte franske bakverk som croissant, pain au chocolat, éclairs og crème brûlée. Frankrike er også kjent for ost og vin. I Paris finner du mange delikatessebutikker med et fantastisk utvalg av oster som kan nytes sammen med en god flaske vin. 

Paris er kjent for et pulserende uteliv. Her finner du et stort utvalg av cocktail-barer, vinbarer, puber og nattklubber, samt eksklusive takterrasser hvor du kan ta en drink mens du nyter utsikten. Nattklubbene i Paris er kjent for å starte sent og holde på til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell i Paris

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Paris og Frankrike. Det går regelmessig direktefly fra flere norske storbyer og flyturen fra Oslo Gardermoen til hovedflyplassen i Paris, Charles De Gaulle (CDG), tar ca 2 timer og 25 min. Du kan også fly til en annen flyplass i Paris som heter Paris-Orly Flyplass (ORY), men Charles De Gaulle betjener de fleste flyvningene.

Den mest effektive måten å komme seg fra begge flyplassene til Paris sentrum er med tog. Togstasjonen ligger på flyplassen og togene går regelmessig til flere sentrale stasjoner i Paris sentrum. Du kan også ta flybuss som er et praktisk alternativ om du skal komme deg til ulike nabolag i byen. Du finner også taxitjenester rett utenfor ankomsthallen.

Det er et bredt spekter av overnattingsmuligheter som passer for enhver smak og budsjett i Paris. Her finner du kjente hotellkjeder med all-inclusive, sjarmerende gjestgiveri, koselig boutique hotell, fem-stjerners hoteller og store ferieleiligheter. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt guidede turer inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Paris og Frankrike!Hoteller i Paris

Populære hoteller i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
9,2
Fantastisk
1156 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
8,7
Meget bra
2731 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,3
Fantastisk
695 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hva sier gjestene i Paris?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser