Reiser til Paris

Paris er ikke bare Frankrikes hovedstad, men også hovedstad for så mye mer - kanskje til og med verdens hovedstad for mote, gastronomi, kultur og shopping. Byen er uten tvil én av Europas og kanskje én av verdens mest romantiske byer og tettpakket med kunst, fantastiske bygninger og museer. 

Paris har en meget lang historie. Hvis du husker dine gamle Asterix-tegneserier, husker du nok også at byen den gang het Lutetia og senere ble ødelagt mange ganger av vikinger, blant annet i 845. I våre dager bor det to millioner mennesker i det sentrale Paris, men inkludert alle forsteder i det området som i dag heter Ile de France bor det over 10 millioner mennesker her. Den sentrale delen av byen er delt opp i 20 forskjellige arrondissementer, eller på norsk, bydeler. Det første arrondissement ligger ved Louvre og Operaen, og videre brer de andre arrondissementene seg utover noenlunde som innmaten i en konkylie.

Det er mange severdigheter man må få med seg når man er i Paris; Eiffeltårnet, Champs-Elysées, Sacre-Coeur, Notre Dame, Triumfbuen, Louvre for å nevne noen. Byen har mange fantastiske restauranter og kafeer, og et variert og spennende natteliv. Paris har en meget spesiell atmosfære som må oppleves!

Det er enkelt å reise rundt i Paris med metroen, de fleste severdighetene er i gangavstand fra en metrostasjon.

Mange tar også turen til Disneyland Resort Paris som ligger 30 km utenfor byen. Hit reiser man enkelt med tog. Disneyland er en opplevelse for både barn og voksne.
Det er tre større flyplasser i Paris, Beauvais (BVA) ligger 85 km fra sentrum, Charles de Gaulle (CDG) 23 km fra sentrum og Orly (ORY) 14 km fra sentrum.  Der går flybuss, tog og taxi til sentrum.

Hvem vil verdsette Paris?

Paris er en gigantisk storby som byr på alt hva man kan forlange av en storbyferie. Forelskede par, shoppeglade venninner, kulturinteresserte og barnefamilier finner alle noe å se og oppdage. Byen er særdeles stort og kan bli meget varmt om sommeren.

Når bør man reise til Paris?

Våren er en klassisk tid for å oppleve Paris, og mange nordmenn reiser hit i påskeferien eller i forbindelse med Kristi Himmelfart. Sommeren er lang og varm, og ofte kan man nyte byen uten varm jakke til langt frem i oktober. Forøvrig er juleshopping i Paris en klassiker.

En billig ferie i Paris med Solfaktor

Paris er ett av verdens mest populære reisemål, og det er gode grunner til at byen år etter år topper listene over turistenes foretrukne destinasjoner. I Paris venter deg en overflod av museer, kaféer og utallige andre opplevelser og attraksjoner.

Paris har sannsynligvis flere kjente severdigheter enn noen annen by i verden. Dette resulterer i at det er utrolig vanskelig å oppleve alt byen har å tilby på én enkel reise til Paris. De fleste kjenner også de store attraksjonene som Eiffeltårnet og Triumfbuen, men det er mye mer å se i Paris enn disse store severdighetene. 

Utvalgte severdigheter

Versaillesslottet med sine hager og parken gjør et storslått inntrykk på sine besøkende, og borgen i Loire Valley gir en fornemmelse av Frankrike slik landet så ut under renessansen. Stade de France og Île-de-France byr på flere spektakulære slott. Barnefamilier bør uten tvil legge veien forbi Disneyland, som ligger godt innenfor kjøreavstand fra Paris. 

Eiffeltårnet i Paris 

Eiffeltårnet er uten tvil Paris' mest kjente og iøynefallende landemerke. Tårnet ble bygget som inngangsport til Verdensutstillingen i 1889 og er 324 meter høyt. Fra tårnet kan man nyte en fantastisk utsikt over hele Paris; derfor er det ikke overraskende at over 200 millioner mennesker har besøkt tårnet. Dersom den friske luften og den overveldende utsikten stimulerer appetitten kan man velge mellom to resturanter i tårnet, hvorav den ene av dem ledes av en internasjonal stjernekokk. Ingen ferie i Paris er fullendt uten en selfie ved Eiffeltårnet!

Champs-Élysées

Den mest kjente og besøkte boulevarden i Paris er Champs-Élysées. Boulevarden stammer fra det syttende århundre og forbinder Place de la Concorde og Stjerneplassen der Triumfbuen står. Gaten byr på shoppingmuligheter i absolutt verdensklasse og utgjør hvert år en spektakulær avslutning på verdens største sykkelritt, nemlig Tour de France. Ved Place de la Concorde ligger det franske Flåteministerium og luksushotellet Hôtel de Crillon. Ikke langt derfra ligger Hôtel Ritz and Hôtel de Vendôme og juvelbutikkene. 

Montmartre - kunstnernes Paris 

Mange kunstnere i Paris bor i det historiske området Montmartre, som ligger på Butte. På dagtid samles kunstnere og turister på de mange kaféene som gjør området livlig og inspirerende. Den hvite kirken Basilique du Sacré-Cœur er det mest kjente landemerket på Montmartre. Den flotte beliggenheten på Paris` høyeste punkt gjør at den katolske kirken gir et prektig inntrykk på de fleste besøkende. Ved kirken står også en statue av den franske folkeheltinnen JJeanne d'Arc. Benytt gjerne en ettermiddag på å besøke dette mektige stedet, som oser av ro og "zen" midt i den pulserende storbyen. 

Notre Dame - den viktigste kirken i byen 

Den viktigste kirken i Paris (og i Frankrike forøvrig) er katedralen Notre Dame de Paris. Konstruksjonen av katedralen ble påbegynt i 1163, og både kirkens ytre og indre avspeiler gotikken, som var den dominerende arkitekturen i perioden. Arkitekturen anses som ett av de ypperligste eksemplene i verden fra denne stilperioden. Under konstruksjonen ble mange nye konstruksjonsteknikker utviklet. Under den franske revolusjonen ble mye av kirkens religiøse inventar dessverre vandalisert, men det meste er siden blitt restaurert. I 2019 ble kirken ødelagt av en kraftig brann, men det ble senere igangsatt en stor gjenoppbygging. 

Louvre - et verdenskjent museum

 Louvre er et stort museum i Paris og hjemmestedet for en kunstsamling som tiltrekker et større publikum enn noe annet museum i verden. Nesten 35.000 historiske objekter er utstilt på museets 60.000 kvadratmeter. Det uten tvil mest kjente av dem alle er Leonardo da Vincis Mona Lisa. Museet ligger på toppen av restene etter et fort som ble bygget helt tilbake i det 12. århundre. For kunstinteresserte reisende byr ferier i Paris på opplevelser i verdensklasse. 

Bestill en reise online i dag

Legg inn dine ferieønsker i søkemaskinen og finn enkelt en fleksibel ferie i Paris som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med hoteller i Paris. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris.Hoteller i Paris

Populære hoteller i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
8,7
Meget bra
4910 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
8,9
Meget bra
1722 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 4 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi


Hvordan bestille en rimelig ferie i Paris? 

Paris er et av flere reisemål du kan reise til på storbyferie med Solfaktor. På ferie i Paris må du selvfølgelig ikke gå glipp av de store monumentene som Eiffeltårnet og Notre Dame, men det kan være en god idé å stoppe opp innimellom og nyte en kopp kaffe på en av de mange flotte kaféene. Paris er et ekte shoppingmekka og byr ikke minst på mange fantastiske resturanter.  

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Frankrike, og vi har det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Reis med oss på en flott ferie i Paris - vi har valgt ut byens beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å nyte fridagene og slappe av. Velg selv om du kun vil booke overnattingssted eller en pakkereise med fly inkludert. Avreisen går fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand.  

Byenes by

Paris er byen som byr på alt, og byen har ikke overraskende tradisjonelt vært én av byene i Europa som tiltrekker seg flest turister fra hele verden. At Paris kalles byenes by er ingen tilfeldighet: ingen annen europeisk hovedstad har så mye å by på kulturelt og historisk.

Byen oser av stemning i de små gatene, stråler av overdådig luksus på de store boulevardene og skiller seg ut med de skjeve butikkene i Marais. Overalt er det storslåtte monumenter og flott arkitektur, hyggelige fortauskaféer og lekre resturanter, og historien er alltid tilstedeværende og vitner om historiens løp. Paris er verdens hovedstad innenfor mote, luksus, gastronomi og romantikk. Det er mange ting å se i byen, og dersom man kun reiser på en langweekend eller en uke må man plukke ut deler av byens utvalg av opplevelser. 

Paris` varemerke er Eiffeltårnet, som reiser seg opp over hustakene og kan sees fra mange steder der man vandrer omkring. Samtidig har Paris mye mer å by på enn bare Eiffeltårnet. Gjennom Paris går en akse med byens kjente monumenter; fra den nye triumfbuen til den gamle triumfbuen, ned via Champs-Èlysèes til Concordeplassen, gjennom Tuileriehagen, til Louvre med glasspyramiden i midten og videre til rådhuset (Hôtel de Ville) og Bastilleplassen. En flott gåtur starter på Champs-Èlysèes ved Napoleons triumfbue og fortsetter ned mot Concordpalasset og videre ut mot Bastilleplassen. Glem ikke alle de spennende museene og de utallige utstillingene som arrangeres. Man bør også, for arkitekturens skyld, sette av litt tid til å besøke noen av de mange kirkene og katedralene. 

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Hva sier gjestene i Paris?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser