Reiser til Île-de-France

Med over 50 millioner besøkende i året er Île-de-France verdens største turistdestinasjon. Det skyldes først og fremst at denne regionen er mer eller mindre identisk med Paris sin utbredelse, hvis man tar i betraktning de vidtrekkende forstedene til den franske hovedstaden. De urbane tettstedene utgjør imidlertid ikke hele Île-de-France, som også er kjent for sin vakre natur i form av parker, skoger og elveområder. Selv om Île-de-France er den tettest befolkede regionen i Frankrike, omfatter utkanten av regionen også jordbruksområder som er blant de mest produktive i landet.

Byenes by

Det er imidlertid Paris som er landets økonomiske sentrum, og ikke landbruket, som gjør Île-de-France til Frankrikes ubestridt rikeste region. Flertallet av regionens innbyggere bor og arbeider i hovedstadsområdet i Paris, noe som betyr at de ytre, landlige delene av regionen er tynt befolket.

Reiser du til Île-de-France vil Paris også være det åpenbare midtpunktet. Dermed er det ikke uten grunn at Frankrikes hovedstad år etter år blir kåret til en av verdens mest interessante storbydestinasjoner. Få byer har så mye å by på som Paris, noe som gjelder både for par på en romantisk helgetur, familier med Disneyland Paris høyt på ønskelisten eller kunstelskere som ønsker å utforske kunstskattene i Louvre.

Foruten en sann overflod av kulturelle severdigheter, er Byenes By også kjent for sine kulinariske opplevelser. Her kan du glede deg til å utforske alt fra enkle gatekjøkken til eksklusive Michelin-restauranter. Sist, men ikke minst, er det selvsagt også mange som reiser hit bare for å oppleve Paris-atmosfæren i de gamle, trange gatene i den sentrale byen, hvor den sjarmerende arkitekturen og livet på kafeene er en uforglemmelig opplevelse i seg selv.

Øya Frankrike

Reiser du til Île-de-France, som kan oversettes som «øya Frankrike», kan du enkelt bruke mange dager på å bare utforske hovedstadens severdigheter og attraksjoner. Det anbefales imidlertid også sterkt å sette av god tid til å besøke noen av de andre severdighetene og mindre byene i regionen.

For eksempel er det nesten et must også å besøke Versailles, som ligger i den vestlige utkanten av Paris. Slottet, Château de Versailles, og den tilhørende barokkhagen, er unike og har dannet rammen om flere stormaktspolitiske begivenheter over tid. Likeledes er Fontainebleau rundt 67 km sørøst for Paris kjent for sitt vakre renessanseslott og den omkringliggende, 280 kvm store skogen Forêt de Fontainebleau, som inviterer til både fotturer og sykkelturer i vakre grønne omgivelser.

Det er med andre ord mye å se og oppleve på Île-de-France, enten du skal på rundtur eller har base i Paris.

Reiser til Frankrike

Les mer om Frankrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Frankrike her

Reisemål i Île-de-France

 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Paris
  577 hoteller
  Få europeiske hovedsteder kan måle seg med Paris når det kommer til kultur og historie. I Byenes by venter et enormt utvalg av opplevelser. Inkludert shopping og restauranter i verdensklasse. Paris er et opplagt reisemål for en innholdsrik storbyferie.
 • Disneyland Paris
  6 hoteller
  Disneyland Paris er et magisk reisemål for barn og voksne i alle aldre. Beliggende kun 32 kilometer øst for Paris, er denne tema- og fornøyelsesparken et av Europas mest populære reisemål.

Populære hoteller i Île-de-France

Frankrike, Île-de-France, Paris
8,8
Meget bra
569 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
8,9
Meget bra
1262 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
9,1
Fantastisk
693 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Île-de-France?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 12 anmeldelser