Reiser til London

London er Storbritannias hovedstad og med sine 9 millioner innbyggere er det dessuten Europas nest største by. Det er derfor kanskje ikke så rart at mange velger å reise hit da utvalget av severdigheter, aktiviteter og fornøyelser nærmest er ubegrenset. Det finnes garantert noen for alle, uansett interesse.

Geografien blir ofte et nøkkelord for et givende Londonbesøk. Selv om man som regel prater som sentrale London kan det være greit å vite at området som utgjør Zon 1 i kollektivtrafikken er veldig stort. Foruten det som kalles City of London, den historiske bykjernen rundt London Bridge,  består byen av 32 såkalte boroughs, hvilket kan oversettes til bydeler på norsk.

Enkleste måte å ta seg rundt er med tunnelbanen som består av 11 linjer og 270 stasjoner. De klassiske dobbeldekkerbussene er en gøyal måte å få se London fra samtidig som man kommer dit man skal, men de kan i gjengjeld bruke ganske lang tid om det er mye trafikk. Naturligvis finnes også de velkjente drosjene, black cabs. Testen for å bli taxisjåfør i London er en av verdens vanskeligste og førerne er derfor svært kunnskapsrike og kjenner til byens minste kriker og kroker.

Med tanke på det store arealet kan det være lurt å velge hotell basert på hva man vil se og gjøre, både fordi de ulike bydelene har forskjellig profil, og dermed passer for ulike typer reisende, men også for å redusere tiden som brukes i tunnelbanen og på busser. Noen av de mest populære hotellområdene er Kensington, Bayswater, Earl´s Court og Bloomsbury.

London har også hele fem flyplasser. Hovedflyplassen heter Heathrow, er Europas største flyplass og ligger vest for byen. Rett nord ligger Luton, nordøst ligger Stansted, sør for byen ligger Gatwick og i Docklands, en knapp mil øst for bykjernen, ligger by-flyplassen London City Airport. Også verdt å tenke på når du skal velge hotell.

Til London kan du bestille en pakkereise men du kan også relativt billig og enkelt sette sammen reisen selv med fly og hotell.

Hvem passer dette reisemålet for?

Med sitt uendelige tilbud av ting å se og gjøre finnes det egentlig noe for alle, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller uteliv.  Bare sørg for å tilpasse hotellvalget etter hva du vil se og gjøre, og hvor det praktisk ligger, særlig om du reiser med barn

Når er det best å reise hit?

London kan besøkes året rundt, men vær og temperatur varierer en hel del avhengig av årstid. Midtsommers kan f.eks. tunnelbanene være svært varme og klamme, men det innebærer samtidig fine muligheter til å oppdage London til fots. Det er ytterst sjelden snø og minusgrader i London, men vinterhalvåret kan dog by på både regn, kraftig vind og tåke. Våren kommer tidligere til London enn til Norge, og kan derfor være en hyggelig tid å reise på.

Ferie i London med Solfaktor

Det er umulig å kjede seg på en storbyferie i London. Big Ben, Hyde Park, Soho, Covent Garden, Notting Hill, Buckingham Palace og Madame Tussauds er bare noen av de utallige berømte severdighetene du kan oppleve. London en enorm storby, som er delt i to av elven Themsen. De fleste turistattraksjonene er samlet i bykjernen, og Londons fantastiske offentlige transportnett gjør det lett å komme seg rundt selv for en førstegangsbesøkende. 

I bykjernen finner du travle Soho, politikernes Westminster, eksklusive Mayfair, kulturelle Covent Garden og Citys finanssentrum. Reis vestover til fornemme Kensington, Knightsbridge og Notting Hill, eller østover til kunstnernes Hoxton. Reis nordover til Hampstead, "landsbyen" på bakketoppen, og sørover til Brixtons spennende natteliv. Londons undergrunnbaner fungerer perfekt og er ofte den raskeste måten å komme seg rundt på. Sone 1 og 2 dekker sentral-London, mens strekninger til forstedene kan nås langs sone 6. Vi anbefaler at du reiser utenfor rushtidene, ettersom at det er billigere og du slipper den store trengselen fra alle som er på vei til og fra jobb. 

Taxiene stopper overalt ved de største stasjonene, og du kan også stoppe dem på gaten (hvis det lyser oransje på taket er taxien ledig). Sjåførene må bestå en "The Knowledge"-eksamen, og kjenner til hver eneste gate i London. Slå gjerne av en prat med dem underveis; de har ofte en mening om det meste. 

Londons røde dobbeltdekkere og de noe nyere "bendy"-bussene er billigere å reise med og ofte mindre fulle enn undergrunnsbanen. Bussene er kanskje ikke de raskeste transportmidlene i rushtiden, men du får fantastisk utsikt fra øverste dekk. Noen av bussene kjører døgnet rundt. Det går to Heritage-ruter (kulturruter) som betjenes av Routemaster-bussene fra 1960; nr. 15 kjører fra Trafalgar Square til Tower Hill, og linje 9 kjører fra Royal Albert Hall til Aldwych. På reise til London er det nærmest et must å ta et bilde sammen med en av de legendariske bussene.

Å gå er oftest den raskeste måten å komme seg rundt på, spesielt på mindre turer, og det er også en fin måte å oppleve byens hverdagsliv på. Spaser langs South Bank og opplev den klassiske ruten i London som tar deg forbi Houses of Parliament, London Eye og Tate Modern.

En båttur på Themsen er en avslappende måte å oppleve byen på dersom føttene har behov for en pause - i såfall bør du se London fra en av havnebussene. De populære rutene er Westminster til Kew, Hampton Court, Waterloo og Greenwich. 

Billetten "Tips A Day Travelcard" gir deg tilgang til ubegrenset transport i sentral-London og rabatt på enkelte turer. Skal du være i London over litt lengre tid, er det lurt å investere i et Oyster Card, som du kan kjøpe på enhver undergrunnsstasjon og som dekker undergrunnsbanen, bussene og noen turer ut på landet. London er litt vanskelig å ferdes i med bil ettersom at det er nærmest umulig å finne parkeringsplasser, og trafikkaoset inntrer så snart du nærmer deg London sentrum. 

Besøk kraftsenteret for moderne kunst, Tate Modern, som ligger rett overfor Themsen fra Sir Christopher Wrens ikoniske domkirke St. Paul's Cathedral. Big Ben ljomer ut over byen mens de store dampskipene og London Eye er i full bevegelse. London er en by full av kultur - både tradisjonell og fremtidsrettet. 

Shopping og god mat

Oppsøk motehusene Top Shop og det nydelige stormagasinet Selfridge's på Oxford Street. Du finner merkevarer i Bond Street, glamour i Knightsbridge og elektronikk i Tottenham Court Road. Opplev siste mote i Londons beste markedsgater - Spitafields, Camden og Portobello Road i Notting Hill. 

Du kan spise og drikke på Londons utallige restauranter mens du er på ferie. Kos deg med et glass tradisjonelt øl eller smak på det moderne, britiske kjøkkenet på en gastronomisk pub ved Clerkenwell. Prøv libanesisk kjøkken på Edgeware Road, kinesisk i Soho, vietnamesisk i Old Street og krydrede retter fra Bangladesh i Brick Lane. Smak på en av de mange fantasifulle drinkene og unn deg østers i champagnebaren på toppen av Tower 42 inne i London.

Nyt de grønne parkene

Slapp av i Londons mange flotte parker når solen titter frem. Den mest kjente er Hyde Park, hvor du kan leie båter og ro rundt på vannet, men også Regent's Park, med London Zoo, er et godt alternativ, særlig hvis du reiser med barn. Hva med å fly drager på kuperte Hampstead Heath eller besøke hjortene i Richmond Park?

Musikaler

Kveldenes kulturarrangementer i London finner sted i de mange teatrene på West End, hvor de mange berømte musikalene og imponerende teaterstykker spilles år etter år. La deg henføre av en ballettforestilling og de store operastemmene i Royal Opera House i Covent Garden. The English National Ballet oppfører også fantastiske forestillinger i Royal Albert Hall,

Museer

London er kjent for sine mange museer, spesielt kunstsamlinger. British Museum har  omkring 7 millioner objekter som er samlet inn fra hele verden. Her får man virkelig en fornemmelse av byen og landets mektige fortid. Inngang er gratis, noe som også gjelder Tate Modern, som bør besøkes av alle som interesserer seg for moderne kunst. Dersom du er interessert i naturhistorie kan du besøke verdens viktigste museum i sin klasse, nemlig Natural History Museum, som ligger ved Royal Albert Hall. Det naturhistoriske museet inneholder utstillinger som fascinerer både store og små.

Hos Solfaktor er vi eksperter på storbyreiser, og vi har det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i de mest populære storbyene i Europa og USA. Reis med oss på en fantastisk ferie i London - vi har valgt ut byens beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å feriere og slappe av. Velg selv om du kun vil booke overnatting hos oss eller en pakkereise med fly inkludert, fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand.



Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, Stor-London, London
8,5
Meget bra
1306 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
8,9
Meget bra
2714 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
8,3
Meget bra
416 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 1 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi


Slik booker du en billig ferie i London med Solfaktor

Med Solfaktor kan du benytte den smarte søkemaskinen til å booke en enkel og sikker ferie i London. Velg mellom avreise med fly fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Vi finner billige flybilletter med rutefly og setter dem sammen med hoteller i London og med mulighet til å supplere med en leiebil - alt samlet i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet.

Høydepunkter

London ser stor ut fra toppen av London Eye, men de beste attraksjonene er klynget sammen i sentrum. Besøk South Kensingtons kulturelle områder, hjemstedet for dinosaurer og fossiler i Natural History Museum, opplev tekniske vidundere på vitenskapsmuseet og århundrenes stilarter på Victoria & Albert Museum. Langs Themsen finner du Tate Modern og det lille tårnet Tower of London. Du kan tilbringe en hel dag på British Museum eller besøke the National Gallery på Trafalgar Square. Mange museer har åpent til sent på kveld, bl.a. British Museum, Tate Modern og National Gallery. 

Trafalgar Square er et av byens berømte landemerker og møtesteder og er absolutt verdt å besøke. Derfra kan du legge ruten videre forbi Westminster Abbey, hvor mange av fortidens store kunstnere og vitenskapsmenn, blant annet Darwin og Newton, ligger begravet. Derfra kan du dra videre til Houses of Parliament, hvor du spaserer over Themsen på Westminster Bridge. Der viser parlamentet seg fra sin beste side, og du kan se Big Ben, et annet av Londons kjente landemerker, på litt avstand. Fortsetter du tilbake oppover elva på andre siden på South Bank kommer du til det enorme pariserhjulet London Eye, som er en fantastisk anledning til å se Londons severdigheter fra et nytt perspektiv.

Buckingham Palace

Du kan se den engelske kongefamilies kronjuveler i Tower of London, der tre engelske dronninger har blitt henrettet opp gjennom historien. Det er mer kongelig stemning i vente hvis du besøker Buckingham Palace, som fremdeles brukes som residens av kongefamilien.

St. Paul's Cathedral

Londons domkirke, St. Paul's Cathedral, er også verdt et besøk. Kirken er svært stor og spesielt kuppelen er imponerende. Kirken kom stort sett uskadd gjennom et bombenedslag under 2. verdenskrig.

Utallige muligheter i London - året rundt

Utstyr deg med en tom koffert så du kan få med deg all den nyinnkjøpte bagasjen hjem. Husk paraplyen, et par komfortable sko og godt humør, så er du klar for storbyen!

Årets til måneder byr på utallige opplevelser i London. Du kan se designede hager ved Chelsea Flower Show i mai, spise jordbær med fløte i Wimbledon i juni, delta i Notting Hills gatekarneval og nyte klassisk musikk på promenadekonsertene i Royal Albert Hall fra juli til september. Når vinteren nærmer seg er det skøytebaner flere steder i byen, blant annet i Hampstead Heath, Kew og Somerset House.

November til februar er de mest regntunge månedene, men temperaturen synker sjelden under frysepunktet. April er kjent for sine regnbyger, mens sommermånedene - mai til august - er varme med temperaturer mellom 16-25 grader. Med mindre London rammes av en hetebølge er det ikke behov for aircondition på hotellene.

Helligdager

Offentlige feriedager: Nyttårsdag, Langfredag (mars eller april), andre påskedag, Bank Holiday tidlig i mai, vår-Bank Holiday i slutten av mai, sommer-Bank Holiday i august, 1. juledag 25. desember og 2. juledag 26. desember.

Slik finner du enkelt en billig reise til London

Bruk søkemotoren til å oppgi hvilken reiseform du ønsker, reiselengde og evt. destinasjon i London, og få en oversikt over alle ledige reiser i databasen vår. Det er ikke overraskende at London er storbyen flest norske turister reiser på ferie til; London har både en lang og viktig historie som strekker seg over 2000 år tilbake i tid, og byen har - gjennom handel og tidligere kolonisering - dannet forbindelser nært og fjernt over hele kloden. Dette gjenspeiles i byens mangfold både når det gjelder befolkning, gastronomi og kulturskatter. 

Folk reiser til London på ferie for å lære om byens historie og kultur, eller for å gjøre forretninger og shoppe. Byen har noe for alle, og betraktes av mange som Europas finansielle sentrum.

Fly

London er knutepunktet for mange flyselskaper, og derfor er det et stort utvalg av forbindelser til London. Hovedstaden har hele seks flyplasser, hvorav den største av dem, London Heathrow, er én av verdens travleste flyplasser. Den harde konkurransen blant de mange flyselskapene gjør det mulig å kjøpe billige billetter til byen hele året. Du kan finne billige flybilletter til London med Solfaktor fra alle flyselskaper, inkludert Norwegian, Ryanair, easyJet, SAS og British Airways.

Leiebil og severdigheter i London og omegn 

Hvis du skal reise rundt i Stor-London eller helt utenfor byen er leiebil et godt alternativ. Du må venne deg til å kjøre på "feil" side av veien, men ellers fungerer veiene bra. Det kryr av museer, slott og parker utenfor selve London, som er fine mål for halve og hele dagsturer med bil. Jernbanesystemet i Storbritannia er svært omfattende, hvilket betyr at du enkelt kommer deg omkring hvis du ikke er komfortabel med å kjøre selv. 

Er du botanisk interessert bør du unne deg en tur til spektakulære Kew Gardens, og er du i London i mai kan du kanskje klare å skaffe deg billetter til det verdensberømte Chelsea Flower Show. Men, man behøver ikke å ha grønne fingre for å sette pris på de mange parkene du finner strødd rundt i London. Parkene gir byens innbyggere og besøkende et deilig pusterom fra det travle livet i gatene.

Enkelte kontaktløse bankkort kan benyttes i byen, samt noen mobiltelefonløsninger. Les mer om dette på Transport For Londons hjemmesider.

Finner du en eller flere reiser du ønsker å bestille eller lese mer om, er det bare å trykke på "bestill reise". 

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hva sier gjestene i London?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 14 anmeldelser