Reiser til London

London er en favoritt på storbyferie! Byen er en av de mest populære reisemålene for en storbytur i Europa, både på familieferie, partur og vennetur. Her finner du noen av verdens fremste landemerker, historiske monumenter, spektakulære kultur- og teateropplevelser, fotball og gastronomiske matopplevelser. Bestill en billig reise til London med Solfaktor!

London som reisemål

London er hovedstaden i England og Storbritannia og ligger på begge sider av elven Themsen i Sørøst-England. Med sine 9 millioner innbyggere er det dessuten Europas nest største by. Det er derfor ikke så rart at mange velger å reise hit da utvalget av severdigheter, aktiviteter og fornøyelser nærmest er ubegrenset. Det finnes garantert noen for alle, uansett interesse. Geografien blir ofte et nøkkelord for et givende besøk til London. Selv om man som regel prater som sentrale London kan det være greit å vite at området som utgjør Zone 1 i kollektivtrafikken er veldig stort. Foruten det som kalles City of London, den historiske bykjernen rundt London Bridge,  består byen av 32 såkalte boroughs, hvilket kan oversettes til bydeler på norsk.

Høydepunkter i London

London ser stor ut fra toppen av London Eye, men de beste attraksjonene er klynget sammen i sentrum. I bykjernen finner du travle Soho, politikernes Westminster, eksklusive Mayfair, kulturelle Covent Garden og Citys finanssentrum. Reis vestover til fornemme Kensington, Knightsbridge og Notting Hill, eller østover til kunstnernes Hoxton. Reis nordover til Hampstead, "landsbyen" på bakketoppen, og sørover til Brixtons spennende natteliv.

I London sentrum kan du besøke South Kensingtons kulturelle områder, hjemstedet for dinosaurer og fossiler i Natural History Museum, tekniske vidundere på vitenskapsmuseet og århundrenes stilarter på Victoria & Albert Museum. Langs Themsen finner du Tate Modern og Tower of London. Her kan du se den engelske kongefamilies kronjuveler, der tre engelske dronninger har blitt henrettet opp gjennom historien. Og det er mer kongelig stemning i vente hvis du besøker Buckingham Palace, som fremdeles brukes som residens av kongefamilien. Du kan tilbringe en hel dag på British Museum i London eller besøke the National Gallery på Trafalgar Square. Mange museer i London har åpent til sent på kveld, bl.a. British Museum, Tate Modern og National Gallery.

Trafalgar Square er et av London sine berømte landemerker og er absolutt verdt å besøke. Derfra kan du legge ruten videre forbi Westminster Abbey hvor mange av fortidens store kunstnere og vitenskapsmenn, blant annet Darwin og Newton, ligger begravet. Derfra kan du dra videre til Houses of Parliament hvor du spaserer over Themsen på Westminster Bridge. Der viser parlamentet seg fra sin beste side og du kan se Big Ben, et annet av London sine kjente landemerker, på litt avstand. Fortsetter du tilbake, oppover elva på andre siden av South Bank, kommer du til det enorme pariserhjulet London Eye. En fantastisk anledning til å se London sine severdigheter fra et nytt perspektiv.

Musikaler i London

En reise til London kan nesten ikke gjennomføres uten et besøk til West End hvor mange av de berømte musikalene og imponerende teaterstykker spilles år etter år. Musikaler på West End, som for eksempel Mamma Mia og Les Miserables, er klassikere å regne for et besøk til London.  La deg også henføre av en ballettforestilling og de store operastemmene i Royal Opera House i Covent Garden. The English National Ballet oppfører også fantastiske forestillinger i Royal Albert Hall og London Coliseum.

Nyt de grønne parkene

Et besøk, eller dagstur med piknikkurv, i en av London sine mange flotte parker er noe mange bør ta med på listen over ting å gjøre når solen titter frem. Den mest kjente er Hyde Park, hvor du kan leie båter og ro rundt på vannet, men også Regent's Park med London Zoo er et godt alternativ. Særlig hvis du reiser med barn. Hva med å fly drager på kuperte Hampstead Heath eller besøke hjortene i Richmond Park? Kew Gardens, London sin botaniske hage, ligger et lite stykke unna London sentrum. Ikke langt unna Richmond Park, men er samtidig et fantastisk besøk. I London sentrum finnes et hav av større og mindre parker. Også blant de minste parkene vil du finne sjarm og atmosfære som gjør reisen til London fullkomment.

Juleshopping i London

Julestemningen starter tidlig i London sine gater og London er den perfekte byen for årets juleshopping. Covent Garden og Oxford Street er kanskje de største og mest populære områdene for juleshopping, men London kan tilby så mange ulike og flotte julemarkeder. Her endres forskjellige bydeler med julelys og dekorasjoner og forvandles til magiske juleland. I tillegg er Knightsbridge med Harrods et populært sted å besøke for juleshopping. Et helt fantastisk julemarked, med både aktiviteter, skøytebane og utallige boder, er å besøke Winter Wonderland i Hyde Park. Dette julemarkedet åpner allerede 18. november og holder åpent frem til julaften. Du finner neppe bedre julestemning for juleshopping enn i London sine gater.

Å reise rundt i London

Enkleste måte å ta seg rundt i London på er med tunnelbanen, som består av 11 linjer og 270 stasjoner. Billetten "Tips A Day Travelcard" gir deg tilgang til ubegrenset transport i sentral-London og rabatt på enkelte turer. Skal du være i London over litt lengre tid er det lurt å investere i et Oyster Card, som du kan kjøpe på enhver undergrunnsstasjon og som dekker undergrunnsbanen, bussene og noen turer ut på landet.

De klassiske dobbeldekkerbussene er en gøyal måte å få se London fra samtidig som man kommer dit man skal, men de kan i gjengjeld bruke ganske lang tid om det er mye trafikk. Et tips til en kombinasjon av kollektiv og "sightseeing" er å kjøpe et dagskort på "Hop On Hop Off" busser. Disse kjører forbi alle de mest berømte attraksjonene og du hopper av og på så ofte du ønsker.

Med tanke på det store arealet kan det være lurt å velge hotell basert på hva man vil se og gjøre. Både fordi de ulike bydelene har forskjellig profil, og dermed passer for ulike typer reisende, men også for å redusere tiden som brukes i tunnelbanen og på busser. Noen av de mest populære hotellområdene i London er Kensington, Bayswater, Earl´s Court, Bloomsbury og Mayfair.

Matopplevelser og uteliv i London

Storbyferie i London kan også friste med en kulinarisk reise for smaksløkene. Her finner du alt fra klassiske pub-restauranter til elegante gourmetrestauranter. De siste årene er det gjerne de større 5-stjerners hoteller som også har fått inn de beste gourmetrestauranter. London er kjent for sin globale matkultur og du finner et bredt tilbud av matboder og mathaller som serverer eksotiske retter fra alle verdens hjørner.

Utelivet i London er pulserende med en mengde utesteder for enhver smak. Her kan du oppleve både eksklusive klubber med verdenskjente DJs, puber med live musikk og trendy cocktail barer med avslappende atmosfære. I områder som Soho og Shoreditch finner du nattklubber med livlig feststemning og dansing hele natten.

Når er det best å reise hit?

London kan besøkes året rundt, men vær og temperatur varierer en hel del avhengig av årstid. Midtsommers kan f.eks. tunnelbanene være svært varme og klamme, men det innebærer samtidig fine muligheter til å oppdage London til fots. Det er ytterst sjelden snø og minusgrader i London, men vinterhalvåret kan dog by på både regn, kraftig vind og tåke. Våren kommer tidligere til London enn til Norge, og kan derfor være en hyggelig tid å reise på. Uansett så regnes London som en helårsdestinasjon.

Fly og hotell i London

Du kommer deg enkelt til London med direktefly fra alle de største byene i Norge. Byen har tre flyplasser; Heathrow Flyplass (LHR), Gatwick Flyplass (LGW) og Stansted Flyplass (STN). Flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 2 timer og 15 minutter.

London kan friste med et stort utvalg overnattingsalternativer og her vil du finne noe for enhver smak. Velg mellom flotte all-inclusive hoteller, koselige bed & breakfast hoteller, hoteller perfekte for en storbyferie og weekend-opphold, hoteller som passer dine geografiske behov og kjente 5-stjernershoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til London og England!Hoteller i London

Populære hoteller i London

England, Stor-London, London
8,9
Meget bra
2435 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
9,8
Fantastisk
444 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 2 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
9,1
Fantastisk
498 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hva sier gjestene i London?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser