Reiser til London-regionen

Navnet London ble opprinnelig kun brukt om den gamle bykjernen, men i dag kalles bykjernen City of London, mens London i dagligtale innebærer mesteparten av den moderne metropolen, som dekker størstedelen av Stor-London.

Geografisk utgjør City of London kun en liten brøkdel av Greater London, som samlet dekker et areal tilsvarende litt mer enn Nederland. London har med andre ord for lengst spredt seg langt utover den opprinnelige bykjernen. I dag inkluderer Stor-London både City of London, som ble grunnlagt av romerne, og ytterligere 32 bydeler som har blitt en del av regionen senere. Samlet har hele regionen omtrent ni millioner innbyggere. 

En stor andel av de flere millioner turistene som hvert år reiser til Stor-London, oppholder seg kun i sentrumområdet. Her er det uendelig med severdigheter å oppleve, inkludert museer, gallerier, monumenter og historiske bygninger i verdensklasse. Utover City of London består de sentrale bydelene av steder som Covent Garden, London Bridge, West End og Chinatown.

Opplevelser i hopetall venter utenfor sentrum

Hvis du reiser til Stor-London, kan vi også anbefale et besøk i de ytre bydelene. Reiser du litt vestover, finner du for eksempel de stemningsfulle og velstående områdene i Notting Hill med sine ikoniske, pastellfargede hus og livlige markeder, samt Kensington, hvor du kan sette av mange timer til å utforske det berømte, naturhistoriske museet eller det vakre palasset i Kensington Gardens.

I den østlige delen av Stor-London har Stratford gjennomgått en betydelig oppblomstring i etterkant av at bydelen var vertsted for De olympiske og paralympiske leker i London 2012. Her kan du shoppe i ett av Europas største handlesentre, som har mer enn 250 butikker, eller suse avgårde på  ArcelorMittal Orbit, som er verdens lengste, høyeste og raskeste tunnelrutsjebane.

Hvis du vil oppleve en morsom kveld på byen, er den sørlige bydelen Brixton et godt valg. I Brixton arrangeres ofte konserter med verdensstjerner i O2 Academy Brixton, men også det øvrige natte- og restaurantlivet i Brixton er absolutt verdt å oppleve. Forøvrig består det sørlige London av en rekke nærmest landsbyaktige kvartaler med en tilbakelent atmosfære. I Wimbledon, som ligger i den sørlige delen av Londonregionen, kan du hvert år følge ett av verdens mest berømte tennismesterskaper.

Den samme, avslappende atmosfæren kan du nyte på et besøk i Hampstead, som ligger i den nordlige delen av London-regionen med sine hyggelige puber, og i Camden Town. Sistnevnte er kjent for sine markeder og små konsertsteder. I den tilstøtende bydelen King's Cross ligger en stor togstasjon som har togforbindelser videre til de fleste områder i England.

Transport i Londonregionen

Londons velutbygde undergrunnsbane, "the Tube", gjør at du enkelt kan reise omkring til det meste av Londonregionen. Det går også massevis av busser og tog på bakkeplan, slik at du kan nå langt omkring til flere deler av regionen i løpet av én transportetappe. 

På tross av at undergrunnsbanen er meget effektiv og enkel å benytte, anbefaler vi at du i en del tilfeller benytter buss. Under jorden ser du ikke mye av byen, og det er fort gjort å miste oversikten over byens geografi.

London betjenes av seks større flyplasser: London City Airport, Gatwick Airport, Heathrow Airport, London Luton Airport, London Stansted Airport og London Southend Airport. I søkemaskinen her hos Solfaktor kan du enkelt søke etter billige flybilletter til alle seks flyplassene, og i tillegg booke både fly og hotell som en samlet pakkereise til Londonregionen, som er sikret av Reisegarantifondet. Hele denne pakken får du til den beste prisen på internett!

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Reisemål i Stor-London

 • Gjesteanmeldelser 9,4
  London
  463 hoteller
  Det er umulig å kjede seg på en storbyferie i London. West End, Hyde Park, Soho, Covent Garden, Notting Hill, Buckingham Palace og Madame Tussauds er bare noen av de utallige berømte severdighetene du kan oppleve på en reise til den engelske ... hovedstaden. I tillegg har London et svært rikholdig utvalg av spisesteder fra alle verdens hjørner. Les mer

Populære hoteller i Stor-London

England, Stor-London, London
9,8
Fantastisk
1219 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
9,8
Fantastisk
444 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi
England, Stor-London, London
8,2
Meget bra
2996 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 2 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Stor-London?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 28 anmeldelser