Reiser til South West England

South West England, som blant engelskmenn ofte kalles for The West Country, er den største av landets ni regioner. Hvis du foreløpig kun har opplevd det sørøstlige England, herunder den kosmopolitiske hovedstaden London, vil en reise til South West England være en øyeåpner når det gjelder andre opplevelser som dette spennende landet har å tilby. 

I Sørvest-England vil du få oppleve vidtstrakte heier, bølgende åser, idylliske strender og ikke minst en perlerekke av sjarmerende markedsbyer fra middelalderen. Cheddarosten ble oppfunnet i South West England, som også er vertsted for Glastonbury Festival, som er verdens største musikkfestival og hvert år tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden. Hvid du reiser til South West England, bør du naturligvis også besøke Stonehenge, som er én av Englands mest berømte historiske attraksjoner.

Behagelig avsidesliggende

I grevskaper som Dorset, Devon og Cornwall har man klart å bevare en skjermet atmosfære og en ro som gjør grevskapene til attraktive feriedestinasjoner. I regionen finnes vel og merke ingen storbyer. Bristol, der den berømte gatekunstneren Banksy ble født, og Bath, som er oppkalt etter sine romerske bad, er det nærmeste man kommer storbyer. Både Bristol og Bath er absolutt verdt et besøk, men utover dette er det først og fremst kystlinjene som tiltrekker seg feriegjester. 

Bournemouth er den mest populære badebyen i South West England. Her får man oppleve et mildere og mer solrikt klima enn man ellers ofte forbinder med England, som kan nytes på kilometerlange, gylne sandstrender. Somerset og den vestligste delen av regionen, Cornwall, er begge kjente og elsket for sine kystlinjer med små strender og en perlerekke av pittoreske kystbyer.

Hvis du reiser til South West England om sommeren, kan du leie surfeutstyr mange steder. Du kan også vandre langs havet på steder som nasjonalparken Exmoor, som ligger langs Bristolkanalen, eller besøke nasjonalparken Dartmoor i innlandet. Begge steder er det massevis av opplevelser for friluftsmennesker.

Hvordan reiser man til South West England?

Det går internasjonale flyforbindelser til og fra Bristol Flyplass (BRS), men det er langt lettere å finne direkte flyforbindelser til flyplassene som ligger i Londonregionen. Fra for eksempel Heathrow tar det kun et par timer å kjøre til Bristol.

Sørvest-England egner seg perfekt for en bilferie der du i eget tempi kan utforske både landskaper og byer. Derfor er det naturlig å bo på flere forskjellige hoteller og slik kunne oppleve større deler av regionen. Samtidig kan du også bo på samme sted hele ferien og heller oppleve regionen på dagsutflukter. 

Bestill din neste reise i søkemaskinen her hos Solfaktor, der du enkelt kan finne billige flybilletter og de beste hotellene i South West England. 

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hoteller i Sørvest-England

Populære hoteller i Sørvest-England

England, Sørvest-England, Falmouth
8,6
Meget bra
1602 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 274 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Sørvest-England, Plympton
9,4
Fantastisk
1129 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 176 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Hotellbar
England, Sørvest-England, Newquay
8,0
Meget bra
595 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 240 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi