Reiser til Manchester

Opplev den fantastiske storbyen Manchester, en by med ville nattklubber, flotte restauranter, gode shoppingmuligheter, vakker arkitektur og luksushoteller.

Manchester er en av flere nye destinasjoner du snart kan reise til på en billig storbyferie med Solfaktor. Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på sosiale medier og vær blant de første som får beskjed når vi åpner opp for turer til Manchester og andre byer i England som f.eks. London.

Inspirasjon og fakta

Manchester vokste fra å være en by i 1750 med en befolkning nær gjennomsnittet til å bli en av de mest betydningsfulle industribyene i verden. Manchester var faktisk så betydningsfull at den fikk kallenavnet "Cottonopolis" 100 år etter den industrielle revolusjonen.

Det var også i denne perioden at byen hadde en hurtig vekst og industri som har formet Manchester slik vi kjenner den i dag, og som danner grunnlaget for mange av de store attraksjonene slik som historiske bygninger, utstillinger og museer.

Men den moderne byen Manchester er en svært tiltalende by som leder an når det gjelder byfornyelse, med iøynefallende bygninger som for eksempel Urbis Center. Manchester er også stolt av sin status som et stilikon, og byen har et godt rykte for å være et fint sted å handle med mange spesialbutikker så vel som forhandlere.

Opplev Manchesters egen Chinatown, en del av byen som er fullstendig dominert av kinesisk kultur. Hopp på bytrikkene ned til Operaen, eller til en konsert i The Men Arena. Oppdag museer, Old Trafford, The Manchester Eye, Manchester Town Hall og mye mer.

Attraksjoner

Museum for vitenskap og industri i Manchester

Dette store komplekset ligger ved siden av de eldste jernbanebygningene i verden og er et flott sted å lære mer om Manchesters industrielle oppstart og vitenskapelige prestasjoner og bedrifter. I tillegg til de faste utstillingene er det ofte spesialutstillinger. Det finnes butikk, restaurant og kafé på museet.

Folkets historiske museum

Beliggende i en gammel Edvardiansk, hydraulisk pumpestasjon er museet det nasjonale senteret for redskaper knyttet til den yrkesaktive befolkningen i England. Dette museet i Manchester gir en mulighet til å få et fascinerende innblikk i de ofte tøffe arbeidsforholdene til ansatte som jobbet i bomullsindustrien. En kort spasertur unna ligger også en annen del av museet som i dag fungerer som arkiv og studiesenter. Dette er plassert på Princess Street i Manchester.

Manchester katedral

Katedralen er faktisk den tredje som er bygget på samme sted siden det 9. århundre, og som kan skilte med det bredeste skipet av alle kirker i England. Et høyteknologisk senter på stedet inkluderer interessante interaktive utstillinger om den historiske delen av katedralen og om middelalderbyen Manchester. En restaurant  i kjelleretasjen tilbyr historiske og komfortable omgivelser for å spise, drikke og slappe av.

Urbis

Urbis er selve symbolet på Manchesters pionerånd, med en unik utstilling som formidler urban kultur og måten vi er i slekt med byene på.

Castlefield

Castlefield ligger sør i Manchester og var tidligere et stort, forsømt industriområde inntil den i 1990 ble utstyrt med en blomstrende bar, restaurant og kafé. I tillegg til en modell av det opprinnelige romerske fortet, er området et fantastisk vitnesbyrd om byens image som industriby, med labyrintiske kanaler, viadukter, jernbroer og varehus. Det er forbausende stille på dagtid, og et fint sted å unngå den travle byen.

Salford kaiområder

Den enkleste måten å komme seg til kaiområdene er med trikk fra sentrum. Her får du også fin utsikt over kanalene og noen av industriområdene. Kaiområdene er et av Manchesters vellykkede byfornyelsesprosjekter som har forvandlet området til en blomstrende attraksjon. Det finnes også et kjøpesenter, kino, "The Imperial War Museum North", og det fantastiske Lowry-senteret. I tillegg til en permanent Lowry-utstilling og forestillinger av moderne kunstnere, inkluderer Lowry Center også "the Lyric Theatre" og det mer intime Quays Theatre.

Manchester United fotballstadion

Etter å ha regjert i 10 år på toppen av den engelske Premier League, er Manchester United en av de rikeste fotballklubbene i verden, hvor høydepunktet for suksess var sesongen der man ble tredobbelt mester i 1999 ved å vinne Mesterskapet, FA Cup og Champions League. Laget har en enorm fanskare og folk strømmer til Old Trafford fra hele verden for å kjøpe klær i butikken eller for å få en tur på det berømte stadiumet. 

Du kan også lese om Manchester på det lokale turistkontorets nettsider.

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hoteller i Manchester

Populære hoteller i Manchester

England, Nordvest-England, Manchester
8,8
Meget bra
3393 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Manchester
8,4
Meget bra
4966 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Manchester
8,7
Meget bra
10818 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi