Reiser til Liverpool

Liverpool ligger ved Irskehavet på den engelske vestkysten. I sin tid gikk viktige handelsruter fra byen og til Afrika, Karibien og de nordamerikanske koloniene, som gjorde Liverpool til Englands nest største by etter London. I en tid da billige flyreiser fortsatt var en fjern drøm, var det fra Liverpool at mange europeiske emigranter reiste mot den nye verden som ventet på den andre siden av Atlanterhavet.

De gode tidene gikk etterhvert over da krisen i tekstilindustrien og endrede handelsmønstre som følge av 2. Verdenskrig sendte byen inn i en nedadgående spiral som viste seg å bli vanskelig å komme ut av. I de harde tidene vendte ungdommen seg mot musikken, og i 1960 oppstod én av byens største eksportsuksesser, nemlig The Beatles.

Den berømte musikken og nattelivet med sitt store utvalg av barer, puber og nattklubber er én av hovedattraksjonene i Liverpool. Blant disse stedene er selvsagt Cavern Club, der byens mest berømte band opptrådte for første gang.

Det er selvsagt mye mer å oppleve på en reise til Liverpool. Utover de forskjellige museene, herunder The Beatles Story, og andre aktiviteter som er forbundet med The Fab Four kan du for eksempel oppleve ett av landets mest anerkjente filharmoniske orkestre.

Fotball og tradisjonelle pubber

Liverpool var i 2008 europeisk kulturhovedstad, noe som skyldtes mer enn bare den enestående musikarven. Hvis du bestiller en billig reise til Liverpool, kan du også glede deg til å besøke flere av Englands flotteste historiske museer. Særlig er byens fascinerende og turbulente historie som et stort sjøfartssenter i verden spennende å fordype seg i, men du kan også oppleve Europas eldste Chinatown, det berømte Grand National-hesteveddeløpet og ikke minst to av Englands mest kjente Premier League-fotballklubber i aksjon, nemlig Liverpool og Everton.

På en reise til Liverpool vil du utover en rik kulturarv få oppleve en dynamisk by som ikke henger fast i fortiden. Ett av de beste eksemplene på hvordan det nye møter det gamle i Liverpool er det gjenfødte havneområdet Albert Dock. Her kan du oppleve hvordan det meget allsidige kulturlivet i Liverpool også omfatter et stort utvalg av spennende spisesteder med alt fra fine gourmet-restauranter til helt simple bistroer og tradisjonelle pubber. Her finnes noe for enhver smak, også for deg som reiser med barn. 

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Hoteller i Liverpool

Populære hoteller i Liverpool

England, Nordvest-England, Liverpool
8,4
Meget bra
800 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Liverpool
8,5
Meget bra
14552 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Liverpool
9,3
Fantastisk
2332 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi