Reiser til North West England

North West England, eller Nordvest-England på norsk, er én av Englands totalt ni regioner. Mot vest avgrenses regionen av Irskesjøen og mot øst av den lave fjellkjeden Penninene, mens Skottland ligger mot nord og de walisiske fjellene mot sør. I dette hjørnet av England kan du både oppleve pulserende storbyliv i Liverpool og Manchester og fredelig natur i det idylliske Lake District.

North West England var arnested for den industrielle revolusjon, og Manchester var i førersetet for mekaniseringen. På 1800-tallet ble Manchester sentrum for bomullsproduksjonen i England og ble derfor kjent som 'Cottonopolis'. Hvis du har interesse for historie, kan vi varmt anbefale et besøk på Manchesters museum for vitenskap og industri. Utstillingene på museet vitner om industrialiseringen og viser hvorfor du kan prise deg lykkelig over at du ikke levde som fabrikkarbeider i 1800-tallets Manchester.

Sprudlende kulturliv, fotball og natur

North West England er samtidig kjent for langt mer enn bare industrien. Regionen har fostret flere av landets største kunstneriske talenter. For eksempel fikk The Beatles sin start i Liverpool, før Oasis senere satte musikalsk fyr på Manchester. Kulturlivet - og ikke minst musikkindustrien - i de nordvest-engelske byene er stadig blant de beste av sitt slag i England. 

Hvis du er interesser i fotball, er en reise hit en unik mulighet til å se noen av Premier Leagues mest legendariske fotballag i aksjon.

De færreste av oss forbinder Storbritannia med badeferie, men hvis du reiser til North West England om sommeren, kan du gjerne pakke med badeklær. Én av landets mest populære badebyer, Blackpool, ligger nemlig i regionen, og her finner du både kilometervis av strender og tallrike familievennlige fornøyelser. Samtidig kom ikke byen med noe realt mottrekk da charterreiser til Middelhavet ble populære; derfor er det noe nostalgisk over Blackpool, men bare dét er i seg selv verdt å oppleve.

I North West England finner du også mange mindre byer og sjarmerende landsbysamfunn som byr på mange spennende opplevelser. Litt sør for Liverpool ligger for eksempel Chester, som av mange anses for å være én av de vakreste byene i hele England. Byen ble grunnlagt av romerne og senere plyndret av danske vikinger ved flere anledninger. I dag er Chester kjent for sine bindingsverksbygninger, som ligger i det gamle sentrum bak en tre kilometer lang ring av bymurer fra romertiden og middelalderen. 

Landets største nasjonalpark, Lake District, ligger i Nordvest-England. Dette vakre området, som står oppført på UNESCOs verdensarvsliste, er som skapt for aktive ferier i fri natur med sine utallige vandreruter som går mellom sjøer og lave fjell. 

Bestill en billig reise til North West England i dag!

Det ligger mindre flyplasser i både Liverpool og Blackpool, men de fleste flyr til Manchester Flyplass når de skal besøke Nordvest-England. Det er normalt gode forbindelser mellom Norge og Manchester, og hvis du leier en bil har du et godt utgangspunkt for å utforske resten av regionen i eget tempo.

I søkemaskinen her hos Solfaktor kan du finne de billigste flybillettene og det beste hotellet å bo på når du er på ferie i North West England. Hvis du bestiller flybilletter og hotell som en samlet pakkereise, er du naturligvis sikret av Reisegarantifondet.

Reiser til England

Les mer om England og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til England her

Reisemål i Nordvest-England

 • Manchester
  36 hoteller
  Manchester har blomstret enormt de siste årene og den tradisjonsrike industribyen har forvandlet seg til en moderne storby med et pulserende kulturliv. Dersom du er fotballinteressert og ønsker å se en kamp på Old Trafford kan en reise til nettopp ... Manchester oppfylle dine drømmer. Les mer

Populære hoteller i Nordvest-England

England, Nordvest-England, Manchester
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Avstand til sentrum: ca. 100 m
 • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Manchester
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Avstand til sentrum: ca. 500 m
 • Internettilgang / WiFi
England, Nordvest-England, Manchester
 • Nærmeste flyplass: 29 km
 • Avstand til sentrum: ca. 5.149 km
 • Internettilgang / WiFi