Reiser til Den dominikanske Republikk

Det fins mye å bli fascinert av på den Dominikanske Republikk. Den frodige grønne naturen, det rikholdige dyrelivet og de vakre strendene. Prisene er lave og man får mye for pengene; den Dominikanske Republikk er ett av Karibias rimeligste All Inclusive-reisemål.

Den dominikanske republikk opptar omlag 2/3 av øya Hispaniola i Karibia (Haiti opptar den andre delen). Etter Cuba er Hispaniola den største av de karibiske øyene, og landet er nokså folkerikt med sine 10 millioner innbyggere. En fjerdedel av innbyggerne bor i hovedstaden Santo Domingo.

Hispaniola ble først befolket av Sør-Amerikanere 5000 år f.kr. og i 1492 oppdaget av Christofer Columbus, som noen år senere grunnla hovedstaden Santo Domingo. I årenes løp har øya vært kolonisert av både Spania og Frankrike, og ble i 1699 delt mellom de to landene, hvorav den spanske delen gjorde seg uavhengig og ble til Den dominikanske republikk.

Den dominikanske republikk er en kupert og fjellrik øy, med en frodig, grønn og fascinerende natur, inkludert regnskog-dekkede kalksteinsfjell som munner ut i mangroveskog og selvsagt fantastiske strender. Dyrelivet på øya er rikt; blant annet finnes hele 32 endemiske fuglearter, og i paringstiden fra desember til mars kan man ofte  se de majestetiske knølhvalene utenfor landets kyst. De enorme amerikanske krokodillene finnes også her, men heldigvis bare i én av landets innsjøer, som er godt overvåket.

I dag er Den dominikanske republikk en svært populær ferieøy, som er kjent for sine fantastiske strender og et rimelig prisnivå sammenlignet med andre karibiske øyer. De to største inngangsportene for feriereisende er Puerto Plata og Punta Cana. Hvis man flyr til Puerto Plata på øyas nordkyst, kan man velge mellom feriebyer som Cabarete og Playa Dorada, mens Punta Cana-halvøya på østspissen byr på én av Karibias beste strender, nemlig Bavaro-stranden. Felles for disse områdene er at de fleste hotellene her tilbyr All Inclusive og at det utenfor hotellene er relativt rolig, også på kveldstid. Hvis man vil snuse på lokallivet og spise forskjellige steder under ferien, kan den hyggelige fiskerlandsbyen Bayahibe være et godt alternativ. Bayahibe ligger en times kjøretid fra Punta Cana-flyplassen.

Hvem passer den Dominikanske republikk for?

I tillegg til fantastiske strender reiser mange hit for å oppleve det rikholdige dyrelivet, noe man ikke nødvendigvis får på en del andre karibiske øyer som er mer utbygget. Reisende som ønsker en All Inclusive-ferie i Karibia til en god pris bør velge Den dominikanske republikk. Strendene er svært barnevennlige og dette reisemålet er utmerket for familier. Ferieområdene her er relativt rolige, og rundt midnatt er det meste dødt. Dette betyr at hvis man er på jakt etter pulserende uteliv, bør man vurdere andre øyer i samme område, for eksempel Jamaica eller Cancún i Mexico.

Når er det best å reise hit?

Den beste tiden å reise til Den dominikanske republikk er fra desember til mai, men også om sommeren kan man være heldig å få mye sol, i tillegg til at hotellene ofte er godt rabatterte. Landet ligger innenfor Orkanbeltet, noe som kan by på uvær i perioden juni-november. Oktober er den mest regnfulle måneden.

Reisemål i Den Dominikanske Republikk

Populære hoteller i Den Dominikanske Republikk

Den Dominikanske Republikk, Playa Bavaro
9,1
Fantastisk
7589 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Den Dominikanske Republikk, Playa Bavaro
9,0
Fantastisk
4744 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Den Dominikanske Republikk, Playa Bavaro
6,5
Ganske bra
68 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)