Reiser til Sjælland

Danmarks største øy er som reisemål uten tvil mest kjent for å være hjemsted for København. Du kan sette av dagevis til å utforske de mange severdighetene, butikkene, restaurantene og kulturlivet i landets hovedstad, men Sjælland har også mye mer å by på. 

Du kan for eksempel følge "Whiskeybeltet" nordover langs kysten til Helsingør for å se slottet Kronborg, som ute i verden særlig er berømt fra Shakespeares Hamlet. Slottet er bare ett av tre steder på Sjælland som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Hvis du interesserer deg for historie, kan du velge og vrake i spennende destinasjoner som du ikke må gå glipp av omkring på øya.

Sjælland er ikke større enn at du fra et fast utgangspunkt, for eksempel København, kan nå rundt til det meste av øya på dagsturer. Samtidig finnes mange vakre steder der du garantert vil få lyst til å tilbringe noen dager for å fordype deg i lokalområdet, for eksempel på et strandhotell i Kalundborg, der du ute på halvøya Røsnæs kan gå 18 hull med flott utsikt over havet eller besøke Danmarks største vingård.

Sjælland for hele familien

Golf og vinsmaking er nok noe som først og fremst tiltaler de voksne, men det venter også massevis av store opplevelser for barn på en billig reise til Sjælland. Øya er kjent for mer enn bare Tivoli, Experimentarium og Den Blå Planet. En jakt på De 6 Glemte Kjemper innbyr til lek og fantasi for både store og små. Disse treskulpturene, som forestiller store troll, har kunstneren Thomas Dambo gjemt omkring hovedstaden. Besøk også den store utendørs klatreparken ved Camp Adventure nær Næstved og nyt panoramautsikten fra Skovtårnet.

Et besøk i domkirken i Roskilde, som står oppført på verdensarvslisten, er en imponerende og lærerik opplevelse for hele familien. Se også det fantastiske vikingskipsmuseet og lær om den langstrakte historien. Hvis du reiser med mindre barn, bør du også sette av noen timer til å oppleve det nærliggende Sagnlandet Lejre.

Naturopplevelser og strender

Sjælland har den høyeste befolkningstettheten i Danmark, og hovedstadsområdet er tre ganger så stort som landets nest største by, Aarhus. Hvis du vil oppleve byliv, er alt lagt til rette for deg. På tross av at du ikke finner utstrakt villmark med fjell og brusende fossefall, slik du gjør i Norge og Sverige, kan du likevel bruke ferien på flotte naturopplevelser. 

I Store Dyrehave og Gribskov, som er det tredje stedet som står oppført på UNESCOs verdensarvsliste, kan du ta med hele familien på piknik i grønne omgivelser eller løpe en tur ikke langt fra storbyen. Visste du at du på en reise til Sjælland også kan gå på tur i én av Danmarks fineste naturskoger og oppleve noe av det nærmeste man kommer urskog i Danmark? Eller, hva med å dra på oppdagelsesferd i Danmarks aller første naturpark – Naturpark Åmosen – som strekker seg på tvers av Midtsjælland?

Sist, men ikke minst, bør du også pakke med deg badeklær hvis du reiser til Sjælland om sommeren. Strendene her i Øst-Danmark er generelt særdeles barnevennlige med finkornet sand og bølger som aldri blir like store som på den jyske vestkysten. Nesten uavhengig av hvor på Sjælland du booker hotell  er det ikke langt å reise til nærmeste badestrand som er tildelt Blått Flagg.

Reiser til Danmark

Les mer om Danmark og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Danmark her

Reisemål i Sjælland

 • København
  75 hoteller
  Restaurantliv og shopping i verdensklasse og en høyere konsentrasjon av familievennlige attraksjoner enn hva noen annen by i Danmark har å tilby. Legger du til en kort reisevei så gjør dette København til ett av Danmark sine flotteste reisemål. ... Samtidig kan du kombinere sightseeing med badeturer. Les mer

Populære hoteller i Sjælland

Danmark, Sjælland, København
8,4
Meget bra
7373 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
 • Internettilgang / WiFi
Danmark, Sjælland, København
7,6
Bra
2164 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste strand: ca. 7 km
 • Internettilgang / WiFi
Danmark, Sjælland, København
8,3
Meget bra
4002 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi