Reiser til Danmark

Danmark ligger år etter år høyt oppe på listen over de beste landene å leve i og som ett av de lykkeligste landene. Her finnes kanskje ikke storslått natur i samme skala som i Danmarks nordiske naboland, men det danske landskapet har likevel sin egen skjønnhet og gjemmer på mange maleriske middelalderbyer, gods og slott. Danmark er H.C. Andersens fødested, og enten du ser gardevaktenes vaktskifte på Amalienborg Slottsplass eller jakter østers i havet, er det noe eventyrlig over landet. 

Den danske kysten

Når sommerværet viser seg fra sin beste side, summer det av liv ute langs Danmarks kyster. Også dersom du planlegger å feriere inne i landet, ligger nærmeste gode badestrand maksimalt én time unna med bil. I landet finner du forøvrig enkelt et hotell der du kan bo med strender med finkornet sand og klart vann i gangavstand. 

Du kan velge å overnatte på ett av de klassiske badehotellene, som det finnes hele 40 av langs kysten av Danmark. Dersom du drømmer om en ekte livsnyterferie i en avslappet atmosfære, er det vanskelig å forestille seg bedre forutsetninger for dette enn hva du får på disse badehotellene. På mange av hotellene har de kulinariske opplevelsene høy prioritet, og her kan du nyte ekte gourmetmåltider. 

Langs de danske kystene er det lange tradisjoner for både camping og sommerhusferier - perfekt for deg som planlegger å feriere med familien og ønsker å slappe av i naturskjønne områder. Selv i lavsesongen, når badetøyet som regel blir igjen hjemme, er det noe spesielt ved reiser til kysten utenfor Danmark. På strendene kan man oppleve friske gåturer. 

Mange forbinder først og fremst reiser til Danmark med badeferier ved en av de utallige vakre strendene som ligger på landets 8.750 kilometer lange kystlinje. Strendene og de uberørte kystlandskapene er uten tvil én av Danmarks største attraksjoner, men Skandinavias minste land byr også på mange andre flotte ferieopplevelser. 

Storbyliv og landsbyidyll

I internasjonal målestokk er København den eneste virkelige storbyen Danmark kan skryte av. Den sjarmerende hovedstaden er verdt en reise i seg selv med sine mange opplevelser for både barn og voksne. På en storbyferie i Købehavn med familien er klassikere som Tivoli, Zoologisk Hage og Rundetårn alltid en suksess. En nyere familiefavoritt er Den Blå Planet, som i likhet med Experimentarium og Zoologisk Museum er en lærerik og morsom opplevelse for reisende i alle aldre. 

I tillegg til København bør du absolutt sette av tid til å besøke andre danske storbyer som Aarhus, Aalborg og Odense. Disse byene er mindre enn hovedstaden, men byr også på spennende arkitektur, historie, museer, gourmetrestauranter og shoppingmuligheter i verdensklasse.

Utover denne håndfullen av storbyer med sine mange tilbud, er en reise til Danmark også en anledning til å besøke en lang rekke mindre byer som har sine egne særpreg. I Ribe kan du for eksempel gå på oppdagelse i en særdeles velbevart middelalderbykjerne eller se naturfenomenet Sort Sol i landskapet som omgir Danmarks eldste by. I motsatt ende av Jylland har Skagen også massevis av sjarme og et spesielt lys, som har tiltrukket seg landets fremste kunstnere i flere generasjoner.

Ned langs vesterhavskysten mellom Skagen og Ribe ligger en stripe med tidligere fiskerbyer, blant annet feriefavorittene Blokhus, Løkken og Søndervig. Samtidig finnes det flere områder der du kan oppleve de vakre kystene. På Møn er den skinnende, hvite klippen blant de mest spektakulære naturfenomenene som du kan oppleve i Danmark, og i Fyns skjærgård kan du besøke flere vakre øyer.  

Delta på øyhopping i Danmark

Med sine mer enn 400 øyer, hvorav omkring 70 er bebodde, er det gode muligheter til å delta på øyhopping i Danmark. På Anholt kan du vandre gjennom Ørkenen til selreservatet på Totten, mens du på Ærø kan vandre i idylliske Ærøskøbings brosteinsbelagte gater. Du kan også ta med familien til Samsø, som egner seg perfekt til en kombinert sykkel- og badeferie.

De danske øyene gir hele familien perfekte forutsetninger for å koble av og forlate hverdagsstresset. Nyt naturen, den friske havluften og den lokale gastronomien. Danmarks beskjedne størrelse innebærer at du kan besøke flere øyer i løpet av ferien. Landdistrikternes Fællesråd har lansert et såkalt "Øypass", som man kan få stemplet på hver øy som man besøker, og slik konkurrere med venner om å oppnå flest mulig stempler i løpet av ferien. 

Bestill din reise til Danmark her

Er du klar til å bestille en reise til Danmark? I søkemaskinen her hos Solfaktor finner du enkelt de billigste hotellene i hele landet. Enten du planlegger en romantisk weekend for to eller sommerferie med familien, tar det kun noen få sekunder å finne det perfekte hotellet i søkemaskinen. 

Hoteller i Danmark

Populære hoteller i Danmark

Danmark, Sjælland, København
8,9
Meget bra
2698 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi
Danmark, Sjælland, København
8,9
Meget bra
2541 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Avstand til sentrum: ca. 450 m
  • Internettilgang / WiFi
Danmark, Sjælland, København
8,5
Meget bra
7578 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Internettilgang / WiFi