Reiser til Sveti Konstantin

Sveti Konstantin ligger mindre enn 9 kilometer nordøst for sentrum av Varna, Bulgarias tredje største by. Sveti Konstantin var det første virkelige feriestedet på Bulgarias Svartehavskyst. Det oppsto rundt nonneklosteret St. Konstantin og Helena, som den bulgarske prinsen Alexander Battenberg besøkte i 1880.

Prinsen ble så betatt av klosteret, som stammer fra 1600-tallet, og dets vakre omgivelser at han fikk bygget en sommerbolig noen kilometer unna. Resten av statens elite fulgte etter og bygde i årene som kom en rekke vakre villaer i området. Prisens sommerresidens, Euxinograd-palasset, brukes i dag både til offisielle besøk og kulturelle arrangementer. Palasset og den vakre parken kan besøkes på guidede turer. Det anbefales også å besøke nonneklosteret, som fortsatt er like fortryllende som da den bulgarske prinsen besøkte det.

I dag er Sveti Konstantin en attraktiv ferie- og kurby, som har et godt utvalg av hoteller og vakre strender. Fra starten av gjorde grøntområdene og de varme kildene byen kjent som et sted en kunne komme til hektene og samle ny energi. Mange av hotellene tilbyr ulike typer spatjenester, hvis du ikke bare vil slappe av ved bassenget eller nede ved det asurblå havet.

Mange hoteller og feriesteder i Sveti Konstantin har sine egne restauranter og barer. Hvis du har lyst på noe annerledes i ferien, er det også andre spisesteder i byen du kan prøve. Restaurantlivet kan imidlertid ikke måle seg med det du finner i nabobyen.

Utflukter

Bestiller du en billig reise til Sveti Konstantin har du gode muligheter til å utforske mer av Svartehavskysten. Sveti Konstantin er stort sett et ferieområde, men det tar ikke mange minuttene å kjøre med buss eller taxi inn til Varna sentrum. Her er det enda flere shoppingmuligheter og et mer variert restaurantliv.

Hvis du i stedet kjører oppover kysten, står strandferiestedene i kø, slik som Golden Sands. Som navnet tilsier kan du her nyte det avslappende strandlivet. Her er det også badeland og andre fornøyelser for hele familien samt et rikt uteliv.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Sveti Konstantin

Populære hoteller i Sveti Konstantin

Bulgaria, Sveti Konstantin
8,7
Meget bra
663 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sveti Konstantin
9,1
Fantastisk
134 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sveti Konstantin
8,6
Meget bra
733 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)