Reiser til Ravda

Ravda ligger få minutters kjøring sør for et av Svartehavskystens mest populære utfluktsmål, verdensarvbyen Nessebar, og ikke mye lenger fra den livlige badebyen Sunny Beach. Sammenlignet med disse er Ravda ikke på langt nær så godt kjent utenfor Bulgaria. Den lille kystbyen har imidlertid lenge vært lokalbefolkningens favoritt. Den gode beliggenheten nær attraksjoner og karuseller er heller ikke den eneste grunnen for bestille en av turene til Ravda.

Her kan du også glede deg til å nyte solen på deilige sandstrender, som innbyr til både ren avslapning og morsom vannsport. På stranden kan familiens minste bygge sandslott i vannkanten, mens eldre vannelskere kan prøve seg på havkajakker, wakeboards og lignende. Det er badevakter, dusjer og garderober, og du trenger ikke å gå mange skritt opp til strandkafeer for kjølig drikke eller noe å spise.

Hvis du beveger deg litt lenger opp i byen, er det også mange restauranter å velge mellom, spesielt langs hovedgaten. I en ferieby som Ravda er det ikke overraskende at det er internasjonale kjendiser på menyen for å tilfredsstille enhver smak. Men det er også rikelig anledning til å bli kjent med deilige retter fra det tradisjonelle middelhavskjøkkenet, som i Ravda er tydelig gresk inspirert. Da Hellas avskaffet monarkiet i 1924, bosatte en rekke greske flyktninger seg som følger i Ravda.

I tillegg til restaurantene tilbyr nattelivet i Ravda et rimelig utvalg av barer og klubber. I høysesongen, når det er ganske mange unge mennesker i byen, er det nok av steder å ha en underholdende kveld med fargerike drinker og masse musikk. Hvis du vil ha litt variasjon, kan du enkelt ta en taxi til de nærliggende nabobyene i nord.

Utflukter

Når du reiser til Ravda, har du muligheten til å kombinere det avslappende strandlivet med spennende utflukter. Det er nesten en selvfølge å kjøre de få kilometerne med buss eller taxi til Nessebar. Den gamle delen av byen, som ligger på en liten halvøy, har historiske røtter som går tilbake mer enn 3000 år. Det er et utrolig atmosfærisk sted hvor du lett kan tilbringe noen timer med å spasere rundt i de brosteinsbelagte gatene.

Det går regelmessige busser til de andre feriebyene i området. Hvis du vil besøke en litt større by for å dra nytte av de billige prisene for en dag med shopping, er Burgas for eksempel et opplagt reisemål for en utflukt. Ta med badetøy og avslutt med en dukkert fra byens milelange strand.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Ravda