Reiser til Kranevo

Kranevo ligger ved siden av det asurblå vannet i Svartehavet på den attraktive kystlinjen nord for havnebyen Varna. Her kan du nyte ferien på brede og kilometerlange sandstrender. Nærmest byen er det solsenger til leie og noen få trappetrinn opp til strandbarer som lokker med forfriskninger.

Stranden ved Kranevo strekker seg nordover helt til nabobyen Albena. Det er derfor ikke vanskelig å finne sin egen plass på den fine, myke sanden, selv i høysesongen. Du kan imidlertid også mulig å leie en solseng, hvis du vil ha det ekstra behagelig. I tillegg er det mulig å leie utstyr til ulike typer vannsport, hvis du ikke bare vil sole deg eller bade i det klare vannet, som bare sakte blir dypere og derfor er barnevennlig. 

I motsetning til nabobyen, som ble etablert som ferieby i nyere tid, har Kranevo en lang historie. At dette er en «ekte» landsby, kan du best fornemme oppe i delen av Kranevo, som ligger litt tilbaketrukket fra kysten. Det er her oppe at de fleste av byens rundt 1300 fastboende bor og fortsatt dyrker sine små hager. Oppe i byen finner du også en hovedgate med masse suvenirbutikker, minimarkeder og et godt utvalg av spisesteder.

Det finnes dessuten noen barer og diskoteker som er åpne inn i de små timer, og hvor du kan nyte en kveld med musikk og cocktails. Det er imidlertid også lett å finne fredeligere steder å avslutte kvelden hvis du bare vil nyte et koselig måltid med familien. Det er da vanligvis hovedsakelig barnefamilier og par som bestiller en billig reise til Kranevo.

Utflukter

Til tross for utviklingen av turisme de siste årene, kan du i Kranevo fortsatt oppleve den originale landsbyatmosfæren hvis du ser litt bort fra de travleste stedene. Byen er også fortsatt bare noen få kilometer på tvers og derfor komfortabelt overkommelig. Dette betyr også at du kan gå en tur langs vannet eller opp i skogen og etter kort tid være i helt fredelige omgivelser.

I tillegg til Albena, som med litt god vilje ligger i gangavstand, kan du på en tur til Kranevo også enkelt utforske noen av de andre byene langs Svartehavskysten. Leier du for eksempel en bil eller taxi, er det bare en 10-minutters kjøretur til den populære feriebyen Golden Sands. Ønsker du flere shoppingmuligheter eller dra på sightseeing kan du også ta en lengre utflukt til Varna.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Kranevo