Reiser til Byala

Byala ligger på Bularias attraktive svartehavskyst mellom Varna og Burgas. Sammenlignet med disse store havnebyene er Byala med sine ca. 2300 faste innbyggere bare en liten kystlandsby. Her har befolkningen tradisjonelt levd av jordbruk, som inkluderer vindyrking. I nyere tid har imidlertid turisme blitt en stadig viktigere inntektskilde etter hvert som ferierende har blitt oppmerksomme på byens kvaliteter – ikke minst den fine stranden.

Den populære badebyen Sunny Beach, kjent for sitt pulserende natteliv, ligger omtrent en times kjøretur sørover. Til sammenligning har utviklingen i Byala tatt lengre tid å ta seg opp. Det er først de siste årene at nye hoteller, ferieleiligheter, barer og restauranter har begynt å prege området. Samtidig har områdets vinproduksjon blomstret takket være de besøkendes interesse.

Fredelig strand

Selv om Byala for tiden gjennomgår transformasjon og finner en ny identitet som destinasjon, er Byalas strand fortsatt fantastisk naturlig. Den er ganske lang, men ganske smal. Byala ligger i enden av Balkanfjellene, som ved Byala danner en bratt, lett skråning ned til stranden og det klare havet. På grunn av kystens østvendte orientering gir bakkene naturlig skygge på stranden fra sen ettermiddag.

Kanskje fordi det noen steder er lange trapper for å komme ned til stranden, selv i høysesongen blir det sjelden overfylt. Selv om byen og hotellene ligger like ovenfor den bratte skråningen, følger du ned av vannet omgitt av uberørt natur. Perfekt for en avslappende og billig tur med sol og strand!
 

Utflukter

Beliggenheten over skråningen gjør også at det mange steder i Byala som har fantastisk havutsikt. Like sør for byen ved Cape St. Atanas, i tillegg til utsikten, kan man se ruinene av en gammel festning og basilika, som vitner om byens lange historie.
 
Ønsker du å nyte en rolig dag ved sjøen anbefales det også å kjøre de ca 5 kilometerne nordover til Kara Dere. Det er en av de mest uberørte strendene på Bulgarias svartehavskyst. Det er ingen fasiliteter her, men milevis med sand å spre utover.
 
Det er gode bussforbindelser, da busser som kjører mellom Varna og Burgas stopper i Byala. Hvis du vil se mer av kystlinjen på reisen, kan du derfor enkelt komme deg rundt på egen hånd. Hvis du ikke vil være avhengig av rutetider, er det også mulig å bestille leiebil hjemmefra.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Byala