Reiser til Acheloj

Acheloj ligger på Bulgarias Svartehavskyst omtrent 26 kilometer nord for den viktige havnebyen Burgas. Lenger opp langs kysten fra Acheloj finner du populære reisemål som Nessebar, Sunny Beach og Sveti Vlas. Til sammenligning har Acheloj (også stavet Acheloy) ennå ikke opplevd den samme interessen fra feriegjester. Kanskje fordi selve bygda, med noen tusen innbyggere, ligger litt tilbaketrukket fra havet.

De siste årene har Acheloj imidlertid spredt seg videre ned mot vannet, hvor det er bygget flere resort- og leilighetskomplekser. Sammenlignet med de mer kjente badebyene lenger opp langs kysten, kan du på en tur til Acheloj fortsatt nyte en mer dempet atmosfære her nede. Den er derfor et godt valg hvis du er ute etter en rimelig tur til sol og strand med familien.

Strender

Nede ved sjøen, ca 500 meter fra Acheloj, finner du en familievennlig strand beskyttet av bølgebrytere, hvor både barn og voksne kan svømme trygt. Beveger du deg litt lenger oppover kysten mot fyret, er det også en lang, litt smalere strand ved foten av en klippe. Når det blåser når vannet ofte helt opp over sanden til bunnen av skråningen. Vanligvis er det imidlertid ikke vanskelig å finne et sted her på sanden, hvor du kan slå deg ned med et badehåndkle for å nyte solen og det forlokkende vannet. Denne smale stranden er strålende uberørt, men har derfor heller ikke mange fasiliteter.

Dersom du ikke bare ønsker mest mulig fred og ro på reisen, men også muligheter for litt mer avveksling i løpet av dagen, er det ikke langt til mer livlige badestrender i området. Her finnes det utstyr til ulike typer vannsport for hele familien. Minibusser kjører jevnlig langs kysten, og du kan leie en taxi hvis du vil utforske de nærliggende strendene på turen til Acheloj.

Ønsker du å utforske området i ditt eget tempo, kan du også velge å leie sykkel eller bil.

Restauranter og shopping

Det er noen enkle spisesteder i Acheloj og noen få kiosker med strandutstyr og lignende. Byen består imidlertid for det meste av boliger og har ikke et egentlig forretningssenter. Men trenger du flere alternativer, ligger nabobyen Ravda i underkant av 3 kilometer unna, som har et bredt utvalg av restauranter og shoppingmuligheter.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Acheloj