Reiser til Poperinge

Poperinge ligger nær den fransk-belgiske grensen og er kjent som humlehovedstaden i Flandern. Reiser du til Poperinge på rett tid av året, vil du tydelig se hvorfor på vei inn mot byen. Byen er omgitt av jordbruksland, hvor den såkalte Westhoek-humlen, som senere brukes i mange av de kjente belgiske ølene, dyrkes i stor grad. 

Inne i Poperinge kan du lære mer om dyrking, høsting og foredling av humle på Humlemuseet. Museet har også en imponerende samling av 1600 forskjellige belgiske ølsorter. Det tilbys guidede turer, som selvfølgelig avsluttes med smaksprøver. Ønsker du å fordype deg enda mer i ølverdenen finner du også noen av Europas mest anerkjente bryggerier i nærområdet, som St. Bernardus i nabobyen Watou eller Sint Sixtus-klosteret, som tar imot besøkende.  

Humle er imidlertid ikke det eneste Poperinge er kjent for. Byen, som har rundt 20.000 innbyggere, har de siste årene også profilert seg som et reisemål for aktive ferier. Med din base her har du dermed gode muligheter for fotturer eller sykkelturer i området. Turistkontoret har etablert flere sykkel- og gangveier i området. Mange av dem har et spesifikt tema som humledyrking eller historiske severdigheter. Terrenget er stort sett flatt, så alle kan delta.

Severdigheter og utfluktsmål

Under første verdenskrig sto fronten ganske nær byen, som ble brukt av de britiske styrkene som base på vei til Ypres Salient-slagmarken. Det kan virke litt dystert, men er du interessert i historie er det på en tur til Poperinge derfor nærliggende å besøke noen av minnesmerkene eller militærkirkegårdene i området med falne soldater fra den store krigen. Poperinge ble aldri tatt av tyskerne, men kampene ved fronten, som noen ganger lå få meter fra byen, kostet tydeligvis mange menneskeliv. Ta også gjerne turen innom Talbot House, som under krigen var leid av en kaptein som opprettet en klubb hvor utslitte soldater kunne gjenvinne kreftene og tenke på noe annet enn krig.

Heldigvis hersker fred og ro i Poperinge i disse dager. Før du begynner å utforske omgivelsene, anbefales det å ta en byvandring. Det er en trivelig og fotgjengervennlig by å utforske. I det lille sentrum er det flotte kirker, en vakker park og et godt utvalg av butikker og restauranter. Belgia er kjent for sine gastronomiske kvaliteter, som inkluderer mye mer enn kjente øl. Dette vil du få rikelig anledning til å oppleve på reisen til Poperinge. 

Dersom du vil ha enda flere interessante severdigheter og restauranter å velge mellom, bør du også ta den korte turen østover (12 km) til den større nabobyen Ypres. Her er det også mange monumenter fra første verdenskrig og et atmosfærisk senter å fordype seg i.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Hoteller i Poperinge