Reiser til Brussel

Brussel er hovedstaden i Belgia, men byen er også kjent som EUs uoffisielle hovedstad. Det har gitt den kallenavnet Europas hjerte. Her har Europaparlamentet, så vel som en rekke andre av Unionens viktigste institusjoner og NATO hovedkvarter, i likhet med mange multinasjonale selskaper. Dette bidrar til å gi byen et veldig internasjonalt preg og over én fjerdedel av byens befolkning er tilflyttere.

Samtidig er Brussel et kulturelt knutepunkt med mer enn hundre museer og like mange konsertsaler, teatre, kulturhus og gallerier. En tur hit gir også en mulighet for å oppleve en by som blander moderne arkitektur med vakre, gamle bygninger i art deco og jugendstil. I våre dager er det også mange som reiser til Brussel utelukkende for å utforske byens rike restaurantliv, som lokker med alt fra god gourmetmat på utallige Micelin-restauranter, til tradisjonelle belgiske pommes frites og vafler som du kan nyte sittende på en benk i en av byens mange grønne områder. I tillegg finnes det utallige spennende mikrobryggerier og sjokoladebutikker som kan stille søtsuget.

Reiser du til Brussel kan du også få dekket alle dine shoppingbehov. Et av de mest fantastiske stedene å shoppe er Les Galeries Royales Saint-Hubert, som er en vakker glasshall i sentrum av Brussel. Arkadens luksusbutikker krever et feriebudsjett av en viss størrelse. Alternativt kan du få mer for pengene på et av de mange store loppemarkedene som den belgiske hovedstaden også er kjent for. Her er det gode sjanser til å finne en unik suvenir.

Sjarmerende blanding av nytt og gammelt

Brussel har en lang og begivenhetsrik historie som går tilbake til middelalderen. Sammenlignet med andre belgiske byer som Antwerpen, Brugge og Gent, er gamlebyen i Brussel relativt liten tatt i betraktning byens størrelse. Dette fordi da Brussel, etter den belgiske revolusjonen i 1830, ble utpekt til hovedstaden i den nye delstaten Belgia, ble store deler av den gamle middelalderbyen revet for å gi plass til nye departementer, palasser, skoler, brakker og lignende. Det kan man irritere seg litt over i dag, men heldigvis er det fortsatt mange sjarmerende områder i byen.

Brussel er stolte av å ha, hva de mener er Europas vakreste torg, og det er også uvanlig atmosfærisk på middelalderens Grand 'Place (eller Grote Markt). Torget, som domineres av gotiske rådhus med sitt 97 meter høye tårn, er omgitt av elegant utsmykkede bygninger fra rundt 1700 tallet. Torget ble i 1998 tatt opp på UNESCOs verdensarvliste.

Selv om Brussel på mange måter er en moderne by med fart, kan du også sette ned farten på reisen og bare nyte livet på fortauskafeene, i parkene og på de vakre torgene.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Hoteller i Brussel

Populære hoteller i Brussel

Belgia, Brussel-regionen, Brussel
8,6
Meget bra
5838 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel-regionen, Brussel
8,8
Meget bra
8126 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel-regionen, Brussel
8,4
Meget bra
3329 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi