Reiser til Brussel-regionen

Brussel er både hovedstaden i Belgia og en av landets tre regioner, som også inkluderer Flandern og Vallonia. Brussel-regionen er fullstendig omsluttet av Flandern og kan på mange måter betraktes som en bystat på linje med Luxembourg og Hong Kong.

Brussel-regionen er ikke bare hovedstaden i Belgia, men huser også en rekke sentrale europeiske institusjoner som EU-kommisjonen og Europaparlamentet, samt NATOs hovedkvarter. Selv om Brussel unektelig er en belgisk by, vil du samtidig oppleve at det er en strekt sterkt internasjonalt orientert by og region. 

Blant Europas storbydestinasjoner er Brussel-regionen fortsatt ukjent for mange reisende. Det kan komme som en overraskelse, for det er alltid noe å se og oppleve i Brussel-regionen. Her kan du nyte noen av Europas beste restauranter, mange vakre grønne parker og spennende shoppingmuligheter som inkluderer alt fra eksklusive merkevarebutikker til enorme loppemarkeder.

Som reisemål finnes det også noe for hele familien i Brussel-regionen. Har du mindre barn med på turen er det for eksempel opplagt å gå på oppdagelsesferd i Mini Europe. I denne miniatyrparken, som ligger ved foten av den store, ikoniske skulpturen Atomium, er det bygget miniatyrmodeller av Europas mest kjente monumenter og bygninger, som Eiffeltårnet fra Paris og Londons Westminster. Det er bare én av de mange attraksjonene som hele familien kan få mye ut av.

Et kulturelt overflødighetshorn

Byen Brussel har vært kjent siden rundt 600-tallet. Den lange historien betyr at du kan bruke lang tid på å utforske landemerker med høy arkitektonisk skjønnhet. Kjennere vil vite at man i Brussel kan se noen av Europas fineste eksempler på den såkalte Jugendstilen (også kalt Art Nouveau), som er preget av organiske former inspirert av naturens kurver. Når først ditt øye er blitt innstilt på denne stilen, vil du etterhvert finne mange vakre eksempler.

En av de største attraksjonene i Brussel-regionen, som også byr på vakker arkitektur (gotisk), er Grand Place (Grote Markt). Reiser du til Brussel den rette helgen i august annethvert år, kan du her se et spektakulært syn. Da dekkes den store plassen av et tett teppe av blomster i sirlige mønstre.

Nesten uansett når du reiser hit vil du oppleve at det er kulturelle begivenheter på programmet. Det inkluderer alt fra store konserter til matfestivaler. God mat og drikke er en stor del av gleden ved å reise til Belgia og ikke minst hovedstadsregionen. I tillegg til et vell av restauranter med noe fra alle verdenshjørner, er det selvsagt rikelig med muligheter til å fordype seg i en verden av både øl og sjokolade.

Mange veier til Brussel-regionen

Det er enkelt å reise til Brussel-regionen, som er et av Europas knutepunkter. Med høyhastighetstog kan du nå London, Amsterdam, Paris og Köln på bare én time, akkurat som det er forbindelser til det meste av verden fra Brussel lufthavn.

Selv om Brussel er hovedstaden i Belgia og EU, er den fortsatt ytterst tilgjengelig. Du kan komme deg til hvor som helst i byen ved å bruke det omfattende buss-, trikk-, metro- og tognettverket. Byen er imidlertid ikke større enn at du enkelt kan komme deg rundt til de mest interessante delene til fots eller eventuelt på en leid sykkel.

Det er rundt 1,2 millioner innbyggere i Brussel-regionen, hvorav de fleste snakker fransk. Imidlertid er både nederlandsk og fransk offisielle språk her, i motsetning til i Flandern (nederlandsk) og Vallonia (fransk), som hver har bare ett offisielt språk. På grunn av de mange internasjonale institusjonene og hovedkvarteret i hovedstaden har engelsk også fått et visst fotfeste i hverdagen. Det er derfor ikke vanskelig å være turist uten franske eller nederlandske språkkunnskaper.

Reiser til Belgia

Les mer om Belgia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Belgia her

Reisemål i Brussel-regionen

 • Brussel
  38 hoteller
  Mange av oss forbinder kanskje Brussel med EU-parlamentet, øl eller sjokolade. Som reisemål har imidlertid Belgias sjarmerende hovedstad mye annet å by på. Her kan du fordype deg i et av Europas mest interessante kulturliv og nyte den vakre ... arkitekturen i gamlebyen. Les mer

Populære hoteller i Brussel-regionen

Belgia, Brussel-regionen, Brussel
7,9
Bra
888 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Avstand til sentrum: ca. 3 km
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel-regionen, Brussel
8,8
Meget bra
1620 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 16 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1.7 km
 • Internettilgang / WiFi
Belgia, Brussel-regionen, Brussel
8,9
Meget bra
7555 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi