Reiser til Barbados

Er du ute etter et strandparadis med god standard, karibiske rytmer, et smilende folk og sol, varme og sand mellom tærne, så er Barbados stedet for deg!

Barbados – essensen av Karibia

Barbados er en av de mest kjente øyene i Karibia, og også en av de første øyene hvor turismen etablerte seg. Etter å ha vært under britisk styre siden 1600-tallet, ble landet i 1966 uavhengig, men britisk kultur har satt sine spor, både i språket (engelsk er offisielt språk) samt at de kjører på venstre side av veien. Hovedstaden heter Bridgetown, og har (inkludert forsteder) 110.000 innbyggere.

Med bakgrunn i dette har også landet blitt et av de mest velstående i Karibia, med en høy levestandard, god infrastruktur og dermed også et litt høyere prisnivå enn andre karibiske øyer. Fortsatt rimeligere enn hjemme, men på de større hotellene og i turistområder som Holetown og St. Lawrence Gap er prisene tilnærmet norske.

Barbados ligger så langt sørøst at den er utenfor orkanbeltet, og øya kan dermed besøkes hele året. Aller best vær er det fra desember til juli, mens det i oktober og november kan være noe ustabilt. Vil du gjøre et kupp har hotellene de laveste prisene på høsten, og dette gir mye valuta for pengene.

På Barbados finner du både hoteller og leilighetshoteller med fullt utstyrte kjøkken. En del hoteller tilbyr også all inclusive, og reiser du med barn er dette en utmerket løsning.

Er du ute etter et strandparadis med god standard, karibiske rytmer, et smilende folk og sol, varme og sand mellom tærne, så er Barbados stedet for deg!

Reisemål i Barbados