Reiser til

Australia er et enkelt land å reise rundt i men avstandene er enorme. Sydney er en spennende by med flotte attraksjoner, unik shopping og selvfølgelig Bondi Beach. I Australia finnes alt, og enda litt til!

Australia er landet og kontinentet “Down Under”

Det er et enkelt land å reise rundt i, men avstandene er enorme. Fra nord til sør er det ca 3300 km. I den nordlige delen av Australia er det tropisk klima, og i de sentrale delene er det ørken. De fleste holder seg til de sørlige delene der klimaet er varmt og tørt året rundt. I Australia finnes alt, og enda litt til!

Sydney – med det verdensberømte operahuset skapt av den danske arkitekten Jorn Utzon. Det tok totalt 14 år å få det ferdigstilt – og ikke minst er det stein fra Höganäs på bygningen. Husets arkitektur minner om et skip med vind i seilene. Det sies at Sydney er søsterbyen til San Francisco, stedene har samme livsglede.

Skytrain er bygd på store pilarer som svever høyt over bakken. Dette er en enkel og litt annerledes måte å komme seg rundt i sentrum og til de ulike attraksjonene. I byen er det og mange markeder og basarer hvor man kan gjøre gode kjøp av saker man ikke får kjøpt andre steder. Stranden ligger alltid nære i Sydney, med bl.a. Bondi Beach, som er stedet der folk treffes og omgås.

For en riktig bra utsikt og en opplevelse man ikke vil glemme, så er Bridge Climb på Harbour Bridge å anbefale for den som ikke er redd for høyder. Broen sto ferdig på 1930-tallet etter planer som strekker seg tilbake til 1820-tallet. I Harbour area finner du store hotellkomplekser og konferanseanlegg, men det finnes også flotte shoppingsentre. I Darling Harbour ligger bl.a. Australias Marina Musem, Sydneys Akvarium og Sydneys kinesiske hage.

Det mest kjente kvarteret er kanskje Kings Cross. Det var tidligere et område for prostitusjon og stoff, men de senere år har stedet blitt ryddet og har nå et stort og variert utvalg av spennende ting. Det er fortsatt et liberalt syn her og toleransen er høy for det som er annerledes.

Hoteller i Australia