Reiser til Aruba

Aruba er en liten øy i Karibia, som ligger bare 30 kilometer nord for Venezuela. Aruba er en trygg og velutviklet feriedestinasjon, og har noen av Karibias aller beste strender. På grunn av den gode geografiske beliggenheten er Aruba velsignet med et ypperlig klima året rundt.

Aruba utgjør, sammen med Bonaire og Curacao, ABC-øyene, og ble kolonisert av nederlendere allerede i 1636. Aruba er i dag underlagt nederlandsk styre. Aruba, med sine 28 000 innbyggere, er en relativt liten øy som måler cirka 30 kilometer fra ende til ende, og er kun 9 kilometer bred på det smaleste. Aruba er kjent for noen av de fineste strendene i Karibia, med Eagle Beach og Palm Beach på vestkysten som de to mest kjente. Arubas østkyst vender mot Atlanterhavet og er nesten utelukkende preget av klipper og store bølger.

På Aruba dreier det meste seg om sol og bad. Det finnes flere gode snorkle- og dykkesteder, og for den aktive tilbys et stort utvalg vannsport. Vil man få opp pulsen kan man bestige Arubas høyeste punkt, Hooiberg (165 m.o.h), en vulkansk formasjon midt på øya.

I motsetning til mange andre karibiske øyer, er kollektivtilbudet på Aruba både punktlig og pålitelig, og med hyppige bussavganger. Leiebil eller scooter kan være en fin måte å oppdage Aruba på egenhånd, men det meste som bør sees og besøkes er gjort unna på en dag.

De aller fleste som besøker Aruba velger å besøke Aruba bor på øyas vestside. I området Palm Beach finnes butikker, restauranter, barer og fornøyelser, og dette regnes som øyas turistsentrum. Noen kilometer sydover, ved Eagle Beach, er tempoet roligere og stranden mindre befolket. Ønsker man å reise inn til Palm Beach går bussene hyppig og turen tar ikke mange minuttene.

Det er gode shoppingmuligheter på Aruba, og i hovedstaden Oranjestad finnes et relativt nytt kjøpesenter med mange butikker i alle prisklasser.

Flyplassen på Aruba har daglig forbindelse til flere karibiske øyer, til byer i USA og til Amsterdam i Europa med KLM. Det er med andre ord enkelt og effektivt å fly til Aruba fra flere norske flyplasser via Amsterdam.

Hvem passer dette reisemålet for?

Aruba er en trygg og velutviklet ferieøy, som passer godt for voksne og par, såvel som familier med barn. Utelivet er litt begrenset; derfor vil nok reisende på utkikk etter et pulserende natteliv bli skuffet. Standarden på mat og drikke er høy, og springvannet kan drikkes uten problemer. Aruba er en flott øy for førstegangsreisende til Karibia.

Når er det best å reise til Aruba?

På grunn av den gode geografiske beliggenheten er Aruba velsignet med et ypperlig klima året rundt. Aruba ligger utenfor orkanbeltet og har derfor mye mindre nedbør enn mange andre karibiske reisemål. Hit kan man reise hele året! Januar-juli er en populær reiseperiode men prisene er ofte ganske stive. Å reise i "lavsesong", for eksempel i september eller oktober, gir gode besparelser og fremdeles bøttevis med sol.

Hoteller på Aruba