Søk reise
Velkommen til Aruba

Velkommen til Aruba

Aruba ligger sør i Det karibisk hav, der vannet er varmt, befolkningen gjestfri, og strendene vakre og kritthvite. Øyas gjennomsnittstemperatur er 28°C året rundt! Sør- og vestkysten av øya består av lange strender.

I nordøst består kysten av klipper som de høye bølgene slås mot. Det er et dramatisk skue! Ble du nysgjerrig? Her kommer mer informasjon – i tillegg har vi lagt til en video nederst i artikkelen!

Hva skal du gjøre?

På Aruba finner du strender som alltid havner høyt på listen over de vakreste i verden. Besøk for eksempel Eagle Beach, en langstrakt strand med korallsand og palapas som gir ekstra skygge! Eller Baby Beach som er en av favorittene blant lokalbefolkningens. Strendene er åpne for alle!

Hvilken strand vil du besøke?

Aruba er en smeltedigel av nasjonaliteter. Den skiftende historien merkes ikke minst på de mange språkene som snakkes på øya. Man ser det også på mattradisjonene, den fargerike arkitekturen og den spesielle måten som ulike helligdager feires på. Den heftigste tradisjonen er uten tvil karnevalet – en hel måned med musikk, fest og parader!

Det finnes et spesielt ord på papiamento, lokalbefolkningens eget språk, som du sikkert kommer til å høre når du besøker oss. Ordet er dushi og betyr ’kjære’. Og hvorfor ikke ta med din egen dushi på en romantisk båttur, eller innta et måltid sammen på en strandrestaurant, med tærne i sanden og fakler som lyser opp bordet?

Les mer her hvor romantisk du kan være på Aruba.

Reise med familien

Barn elsker å utforske Arubas undervannsliv, og deres foreldre elsker at alt er så enkelt og trygt. Øya byr på rolige vann, der barna kan snorkle, samt herlige familierestauranter og unike aktiviteter som sommerfuglfarmen eller de antikke grottene i nasjonalparken Arikok. Kranvannet på øya går dessuten an å drikke!

Det finnes mer natur på Aruba enn bare de vakre strendene. Nesten en femtedel av øya består av nasjonalparken Arikok med sitt dramatiske landskap og en rekke ulike dyr og vekstarter. Du kan følge med på dyphavsfiske, rideturer, kjøre jeep, og selvfølgelig, de mange vannsportsaktivitetene. Aruba har hele tre golfbaner.

Mer enn 90 ulike nasjonaliteter har bidratt til Arubas unike kjøkken, og det anbefales at du prøver noen lokale matretter i løpet av ditt besøk her. Fersk fisk en naturlig råvare for en øynasjon som Aruba, og her tillages den på mange fantastiske måter!

Mer om Aruba sin mat kan du se her.

Etter å ha sett den romantiske solnedgangen, er det på tide å oppdage Arubas natteliv. Og hvorfor ikke oppleve Bombinifestivalen (hver tirsdag). Bonbini betyr ’velkommen’ på papiamento, og velkommen føler man seg virkelig når den gjestfrie lokalbefolkningen inviterer til dans og folkemusikk!

Les mer om ting å gjøre her.

Eagle Beach på Aruba som har kritthvit sand og turkist vann

Godt å vite

  • Temperaturen ligger rundt 28°C hele året
  • Språk: nederlandsk, engelsk, spansk og papiamento
  • Alle strender er gratis og de er åpne for alle
  • Ambulerende salg på strendene er ikke tillatt
  • Fantastiske shoppingmuligheter
  • Internasjonale restauranter med en touch av Aruba
  • Kranvannet kan drikkes
  • Øya ligger utenfor orkanbeltet

Trenger du mer informasjon?

Hvordan reise hit

Vi har et godt utvalg med reiser til Aruba. Under her finner du pakkereiser til Aruba, men ønsker du å sette sammen reisen selv anbefaler vi deg å se lage en egen pakke meg Fly og hotell

Pakkereiser til Aruba

Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer
Aruba     netter     Se mer