Søk reise
Malta - tyvstart sommeren med Solfaktor

Malta - tyvstart sommeren med Solfaktor

Vårferie with a view

Malta er det ultimate reisemålet om våren enten du tar en hel uke eller 4 – 5 dager. Øya er spekket med fine byer, flott utsikt og historiske opplevelser i verdensklasse og er en forholdvis liten øy og lett å utforske.

Malta – og de vakre naboøyene Gozo og Comino  overrasker samtidig med sommertemperaturer allerede i slutten av mars,  mange muligheter for aktiviteter samt rimelig og deilig mat.

Og alt dette er ca 3,5 – 4 timers flytur unna.

Pakkereiser til Malta fra Gardermoen

Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer

Pakkereiser til Malta fra Torp

Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer
Malta     netter     Se mer

Stemningsfulle Valletta

Valletta også kalt ’The Fortress City’ er Maltas hovedstad og hjerte. Byen er en av de mest konsentrerte historiske områder i verden og uansett hvor du går, er du midt i historien og omgitt av steder å utforske: spennende historiske bygninger, kirker og monumenter på hvert gatehjørne, små sidegater proppet med små, hyggelige butikker og kafeer samt hovedgater som  bugner av lokalt håndverk, smykker og mote.

Mange opplevelser på, under og over vann 

Malta er et opplevelsesmekka. Det klare blå vannet er ideelt til dykking og området omkring Malta er spekket med rev, huler, vrak og er noen av Middelhavets vakreste dykker områder.

Foretrekker man havoverflaten, er det fine muligheter for seiling, SUP og kajakkturer – eller man kan hoppe på land og utforske terrenget til fots, på sykkel, til hest eller iført klatreutstyr. Mulighetene og opplevelsene er nærmest uendelige.


En helt unik og 7000 år gammel kulturarv

Maltas historie går 7 000 år tilbake – og det vises og fornemmes overalt. Øya har flere steder bl.a. hovedstaden Valletta, som er på UNESCO verdensarvliste og endnu flere er på vei.

På Malta befinner du deg midt i Middelhavets historie og en nåtids kultur som er full av årtusener med historie og kulturarv. Historiens sus merkes over alt – i den nasjonale arkitektur og samlinger, i kirker, kapeller, templer og museer.

Festivaler og events

De maltesiske øyene byr gjennom hele året på en perlerad av lokale og internasjonale arrangementer, events, konserter og utstillinger. Velg mellom klassisk og jazz, rock og folkemusikk, teater og opera, dans og barokke festivaler.

Malta og de omkringliggende øyer er også verter for en rekke arrangementer innen sport og diverse turneringer. Her skjer det alltid noe, og her finnes det noe for enhver smak.

Lekker lokal mat med historisk touch

Det maltesiske kjøkken er en unik blanding av middelhavsretter og er et resultat av møtet mellom øyboerne og de mange sivilisasjoner som gjennom århundrer har besatt de maltesiske øyer.

Restaurant scenen er en blanding av spesial restauranter – herunder mange med sin egen fortolkning av de lokale retter. Ta feks en tur til fiskemarkedet i kystbyen Marsaxlokk eller besøk en av  de lokale vingårdene for en autentisk, kulinarisk opplevelse.

Flybilletter fra Gardermoen til Malta…

Flybilletter fra Torp til Malta…

Hotelloversikt sammenlign priser Malta…

Stort utvalg fra flere hoteltilbydere på ett sted, finn ditt perfekte hotell i Valletta, Sliema, St Julians.