Søk reise
Sydenferie med SOLFAKTOR

Sydenferie med SOLFAKTOR

Nå er det 60 år siden det første propellflyet lettet fra Fornebu, med 35 solhungrige (og rike!) nordmenn på vei mot Syden! Flyturen tok syv timer, og etter et kort stopp i Genève landet de på Mallorca.

Hvor er Syden? Begrepet «Syden» er et særnorsk ord og kan vanskelig oversettes til andre språk. I følge Bokmålsordboka kan Syden defineres som sørlige land og strøk, særlig Middelhavslandene. De første Sydenturene fra Norge gikk for det meste til Spania. Costa del Sol, solkysten omkring Malaga, var svært populært. Likeså Mallorca, Kanariøyene og etterhvert italienske ferieklassikere på Sardinia og i nord-Italia. I nyere tid utelukker ikke en Sydenferie reisemål som f.eks. Egypt, Thailand, Marokko, Bulgaria og Kapp Verde. Selv om Syden ikke er et egennavn så skal det skrives med stor forbokstav.

Vi i SOLFAKTOR er gode på Syden. Vår første pakkereise til Syden ble booket i 2003, til Gran Canaria, en øy som fremdeles er et av våre mestselgende reisemål. Vi har i tillegg et stort utvalg reisemål i og rundt Middelhavet, i tillegg til eksotiske reisemål som Thailand og Bali, Florida, Dubai og Marokko.