Søk reise
Storbypakker Roma - fra 7 norske byer

Storbypakker Roma - fra 7 norske byer

Denne artikkelen har gått ut på dato.

Roma – den evige stad og perfekt for storbyferie, hygge og herlige opplevelser enten det er weekend eller midtuke som passer best. Her spiser du godt og drikker deilige lokale viner, her finnes shopping muligheter for enhver smak og lommebok, her føles historien tett på og ikke minst opplevelsen av det herlige kaos som er Roma. Perfekt by å gå på oppdagelsesferd i, ta en pause på hyggelig kafe, smake på mat fra det lokale kjøkken. Et must i løpet av oppholdet er å smake på den italienske iskremen eller tiramisu – den ultimate desserten.

Hva du bør få med deg i Roma

Få med deg de de store severdighetene som Colosseum, Fontana di Trevi, Trastevere, Pantheon, Peterskirken   og Det sixtinske kappell i Vatikanpalasset. Vi har samlet noen flere tips lenger ned og det går fort flere dager på de mest viktigste severdigheter i Roma. Men husk å ta deg tid til å oppdage det ekte Roma, hvor folk lever her og nå.

Se priseksempler på storbypakke nedenfor fra de 7 avreise byer som er Oslo, Bergen, Torp-Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Du endrer bare hotell standard, reiseperiode og antall netter selv etter du har klikket på “velg” for å velge det som passer deg best. Eller sjekk vårt flysøk før ønskede datoer og så legger du til hotell underveis i søket.

Avreise fra Bergen

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Kristiansand

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Oslo

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Stavanger

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Torp, Sandefjord

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Trondheim

Roma     netter     Se mer

Avreise fra Ålesund

Roma     netter     Se mer

Mer om Roma

Spise og drikke i Roma

Det sies at den beste pizza spises i Napoli, men de lager deilige pizzaer også i Roma! Du må også få med deg en kjapp espresso ved disken på en lokal café, en ekte italiensk middag som f.eks Saltimbocca a la Romana (kalverullade med salvie og pancetta, italiensk bacon) sammen med god italiensk vin og naturligvis italiensk is – som med rette er verdensberømt.

Kultur og kunst

Hele byen er et stort museum. Men ta gjerne turen innom Museo Borghese med kunst fra bl.a Rafael, Rubens, Caravaggio, Coreggio og Tizian. Vatikanet bør du få med deg, men er gjerne best å besøke i løbet av uken da det er mindre køer. Musei Capitolini er for deg som f.eks vil se klassiske romerske skulpturer, og Museo Nazionale Etrusco di Villa Giulia skal du besøke hvis du vil vite mere om  etruskerne som kjempet om makten over Italia (som dengang ikke fantes som land) for 2500 år siden.

Shopping i Roma

Mote i Italia kommer ikke kun fra Milano. Valentino, Bulgari, Fendi, Laura Biagiotti, Gattioni og Brioni kommer alle fra Roma, og langs Via dei Condotti finner du disse motehusene og mange flere fra hele Italia. I Roma kan du kjøpe lekre klær, sko, interiør til hjemmet, vin, mat, kaffe med mer.

Hvis du ønsker mer informasjon om Roma, les mer i vår reiseguide her

Velg flytider først - så kan du legge til hotell underveis om det er ønskelig