Søk reise
Storbyferie i Hellas - en uventet kombinasjon av kulturelle opplevelser

Storbyferie i Hellas - en uventet kombinasjon av kulturelle opplevelser

Athen – så gammel, men allikevel så moderne

Athen har vært bebodd siden den neolitiske tiden. Regnes som Europas historiske hovedstad og en av verdens mest symbolske byer, kjent som den vestlige sivilisasjonens vugge. Dagens besøkende vil  føle seg oppløftet av det sjarmerende landskapet, omgivelsene og de fastboendes hverdag. 

Flybilletter Athen…  Hotell Athen…   Storbypakke Athen (fly+hotell) 3 netter…

Athens, Temple of Olympian Zeus. Photo: GNTO, Stian Rekdal

Bruk det moderne metro-, trikke- og jernbanesystemet for å nå de fleste stedene du vil se. Gå langs promenaden ved foten av Akropolis, besøk sentrum og tradisjonelle nabolag, museene, de gamle historiske stedene og monumentene, teatrene og kunstgalleriene. Sett gjerne av litt tid til forstedene også.

Athens, Dromeas. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Besøk på museer og gallerier gir føde til din kulturelle appetitt. Men ikke glem at hovedstaden i Hellas også er den greske underholdningshovedstaden. Når du utforsker nattelivet i Athen, kan du oppleve alt fra internasjonale kulturelle begivenheter, klassiske moderne konserter, natteliv og dans til å spise store middager etter midnatt (og mye mer) Sjekk ut kommende events

Athens, Exarcheia. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Enten du reiser i forbindelse med jobb eller fornøyelser, er Athen det perfekte valget for å blande disse to, når som helst på året!

Athenian Trilogy (Academy –University – Lycabetus). Photo: GNTO, Y. Skoulas

Fremdeles nysgjerrig? Se mer om  Athen

Thessaloniki – eventyr hele dagen

Thessaloniki er den nest største byen i Hellas og det viktigste sentrum i området. Thessaloniki er det ideelle reisemålet hvis du er i humør for en helgetur eller en tre-dagers tur.

Flybilletter Theassaloniki…   Hotell Thessaloniki…

Macedonia, Thessaloniki. Walls. Photo: GNTO, H.Kakarouhas

Dagens Thessaloniki er en moderne og sjarmerende storby. Her finnes et mangfold av monumenter, kulturelle skatter og byens tradisjonelle stil som lever i harmoni med det moderne – høy standard infrastruktur, en avslappet  stemning, gjestfriheten, vitaliteten og tempoet i bylivet.

Macedonia, Thessaloniki. White tower. Photo: GNTO, K. Kouzouni

Les mer Culture life in Thessaloniki

Favoritt promenaden til lokalbefolkningen og de besøkende ligger rett ved vannkanten som vender mot Thermaikosbukten. Hele området har  blitt rekonstruert og nye temaparker er bygget, med fontener og imponerende skulpturer som den iøynefallende «paraplyene» av Zongolopulos.

Macedonia, Thessaloniki. New Seaside. Photo: GNTO, H. Kakarouhas

Thessaloniki er en by med 35 museer og 12 gallerier. Reis gjerne til Thessaloniki i forbindelse med store begivenheter som Thessaloniki International Fair i september, Thessaloniki International Film festival i november og Thessaloniki Book Fair i mai.

Mer om storbyferie i Thessaloniki  her

Hvis du vil lære enda mer – sjekk ut  Thessaloniki