Søk reise
Slik velger du riktig feriested på Gran Canaria

Slik velger du riktig feriested på Gran Canaria

Hver vinter rømmer flere hundretusen nordmenn sørover til Gran Canaria, men mange av oss oppsøker de samme stedene år etter år. Her er oversikt over de viktigste stedene på den spanske ferieøya. Kanskje du finner en ny favoritt?

Las Palmas

Du har ikke vært på Gran Canaria før du har besøkt Las Palmas. Ikke glem badebukse, for stranden i Las Palmas, Las Canteras, er viden kjent, og går for å være en av Europas mest kjente bystrender. Den to kilometer lange stranden består av finkornet, gylden sand og ligger rett ved strandpromenaden og bebyggelsen, noe som gjør den ekstra populær.

Shoppingmulighetene er mange i Las Palmas, og det største utvalget av butikker ligger i gågaten Triana i gamlebyen. I den nyere bydelen finner du blant annet det store, spanske kjøpesenteret El Corte Inglés. Hvis du virkelig er interessert i shopping så anbefaler vi Atlantico, som ligger et par mil nord for Playa del Inglés.

Puerto de Mogan

Hvis du er på jakt etter en rolig ferie utenfor masseturismen, er Puerto de Mogan et perfekt valg. Byplanleggingen er gjort av en italiensk arkitekt, og sentrum består av små, hvitmalte hus, omslynget av fargerike bougainvilleaer. Området er bilfritt, med kanaler og broer, rett og slett et spansk Venezia i miniatyr. Her er det små, koselige restauranter, hyggelige butikker og både en liten bystrand og en havn hvor det er koselig å kikke på båtene.

Puerto de Mogan er absolutt verdt et besøk, selv om du bor et annet sted på øya. En koselig måte å komme hit på er ved hjelp av fergen som går fra Puerto Rico mange ganger daglig. Hvis dere skal spise en romantisk middag anbefales gourmetrestauranten Que Tal, som eies av norske Stena.

Amadores

Mellom Puerto de Mogan og Puerto Rico ligger den flotte Amadores-stranden, som er, av mange, omtalt som Gran Canarias beste. Sanden her er faktisk hentet fra Sahara. Stranden ligger beskyttet til for vær og vind, og er ofte barnefamilienes førstevalg. Langs strandpromenaden er det et godt utvalg av cafeer og restauranter. Det er enkelt å komme hit fra andre steder på øya, både med bil og med buss.

Meloneras

Meloneras er et elegant og moderne feriested som ligger vest for fyrtårnet i Maspalomas. En fin strandpromenade binder disse stedene sammen. Området har mange flotte hoteller, og med nær beliggenhet til stranden passer det både for barnefamilier og for voksne som reiser uten barn. Her er det rent og pent, og langs strandpromenaden ligger det gode restauranter, vegg i vegg med eksklusive butikker.

Playa del Inglés

Playa del Inglés er faktisk Spanias nest største feriedestinasjon, og området er først og fremst kjent for sitt pulserende uteliv, store kjøpesentre og den langstrakte stranden. Feriebyen er derfor ofte mest populær blant de yngre turistene.

På det lekre hotellet «Bohemia» finner du et av Gran Canarias beste spa, og en flott restaurant med takterrasse. Absolutt verdt et besøk.

Maspalomas

Langt roligere er det i nabobyen Maspalomas, som ligger en liten gåtur unna. Den

brede, gylne Maspalomas-stranden strekker seg over seks kilometer fra fyrtårnet i Maspalomas og helt til Playa del Inglés. Midt i mellom ligger Maspalomas-ørkenen med sine spektakulære og vakre sanddyner. En tur hit for å se solnedgangen er obligatorisk! Vær oppmerksom på at både ørkenen og deler av stranden er populær blant nudister.

Puerto Rico

Puerto Rico er kjent for å være det mest solsikre området på øya, og hit er det mange som reiser tilbake år etter år. Et stort shoppingsenter ligger midt i dalen, som er omgitt av hoteller og leilighetskomplekser. Her finner du et stort utvalg restauranter, barer og butikker.

Arguineguin

I den tidligere fiskerlandsbyen Arguineguin er det mange nordmenn som har funnet sitt ferieparadis. Her kan du bo i ukesvis og bare snakke norsk. I Arguineguin finner du både Sjømannskirken på Gran Canaria, og den største norske skolen i utlandet. Hver tirsdag er det et stort marked i den nedre delen av byen, og på rorsdager et mindre marked i Ancora-senteret.

Priseksempler til Gran Canaria:

Las Palmas     netter     Se mer
Puerto de Mogan     netter     Se mer
Amadores     netter     Se mer
Meloneras     netter     Se mer
Playa del Ingles     netter     Se mer
Maspalomas     netter     Se mer
Puerto Rico     netter     Se mer
Arguineguin     netter     Se mer