Søk reise
Shopping og opplevelser i eksotiske Marrakech

Shopping og opplevelser i eksotiske Marrakech

For mange nordmenn er det første møtet med Marokko gjerne en helgetur til Marrakech. Den fargerike eventyrbyen ligger ved foten av Atlasfjellene, og er en fascinerende blanding av gammelt og nytt, eksotisk og moderne.

Marrakech var tidligere hovedstaden i Marokko, og ligger i innlandet, ved foten av Atlasfjellene. Her er det brede boulevarder, fem-stjerners luksushotell og lekre butikker – alt du kan forvente av en moderne storby. Innenfor bymurene til den sjarmerende gamlebyen, medinaen, ser det imidlertid ut som tiden har stått stille. Her er det et yrende folkeliv hvor selgerne i souken kappes om å tilby deg alt fra tepper og smykker til krydder, lær og lamper.

marokko-shopping-kermaikk

Dersom du er glad i travle handlegater og mye menneskeliv er Marrakech midt i blinken. Likevel passer Marrakech også for deg som ønsker en avslappende og rolig ferie, da det finnet utallige bra hoteller og resorter et stykke utenfor sentrum. Det å komme seg fra sted til sted med taxi er både billig og enkelt, men hvis du bestemmer deg for å gå til fots, må du regne med å å gå deg vill i medinaen på ett eller annet tidspunkt. Man kan nesten si at det er litt av opplevelsen og burde “prøves”!

 

marrakech-djema-fnaa-sunset

Byens “hjerte”

Det store torget, Djemaa el Fna, er på UNESCOs verdensarvliste og er byens “hjerte” og samlingspunkt. Etter mørkets frembrudd forvandler det seg til en enorm uterestaurant med langbord hvor du får en eksotisk restaurantopplevelse du sent vil glemme. Uansett om du velger å spise eller ikke, bør du kjøpe deg en nypresset appelsinjuice, den er uten tvil noe av den beste som finnes! For den beste opplevelsen bør du bestille bord ved solnedgang på en av takrestaurantene som omkranser torget.

 

marrakech-jardin-majorelle

Le Jardin Majorelle

En av de hotteste severdighetene i Marrakech er Le Jardin Majorelle, like mye et hjem som en vakker hage, designet av ingen andre enn Yves Saint Laurent.  Denne fargerike hagen har blitt en slags Instagram-hit, og er et must å besøke!

 

Marokko-Scarabeo-Camp

Scarabeo Camp

35 kilometer utenfor Marrakech, i stenørkenen Agafay, finner du Scarabeo Camp som er en minnerik wow-opplevelse for både voksene og barn. Her kan du ri på kameler og delta på aktiviteter for hele familien. Har du tid kan du overnatte, og sove i private telt med utsikt over de vakre omgivelsene. Scarabeo Camp er et fint alterntiv for deg som ikke ønsker å reise hele 7 timer for å komme til Sahara-ørkenen.

 

Nedenfor ser du våre billigste reiser til Marrakech. Klikk på “se mer”  til høyre i oversikten for å se samtlige reiser og avganger til de utvalgte hotellene. 

Søker du noe mer spesifikt? I menyen på venstre side kan du selv søke opp ønsket reisemål med de kriterier og reisedatoer som passer deg.

Reiselengde 3 dager

Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer

Reiselengde 4 dager

Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer

Reiselengde 1 uke

Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer
Marrakech     netter     Se mer